Politie Groningen

Donderdag 8 januari 2009

Provincie Groningen, 08-01-2009

Groningen: veel mis met automobilist

Een 40-jarige automobilist uit Schiedam viel woensdagavond lelijk door de mand tijdens een politiecontrole in het centrum van Groningen. De auto van de man bleek onverzekerd, maar bovendien was zijn rijbewijs enige tijd ingenomen. De 40-jarige probeerde eerst nog met het opgeven van een valse naam onder de strafrechtelijke gevolgen uit te komen, maar die vlieger ging niet op. Omdat ook nog eens bleek dat de man al twee keer eerder was betrapt op het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid, werd na overleg met justitie zijn auto in beslag genomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Een 48-jarige automobilist uit Twijzel liep woensdagavond tegen een bekeuring op. De man viel op doordat hij op de Stationsweg op de verkeerde rijstrook reed. Bij controle werd duidelijk dat hij de auto niet had verzekerd. De man had ook nog een boete van ruim driehonderd euro open staan die hij direct kon afrekenen.

Groningen: overvaller aangehouden

De politie kon woensdagavond na een korte zoekactie op de Kochstraat in Groningen een man aanhouden die op de Flemingstraat had geprobeerd een vrouw te beroven. De verdachte, een 26-jarige inwoner van Roden, had van de vrouw die net uit haar auto stapte de portemonnee opgeëist. Hij zou haar daarbij met een wapen hebben bedreigd. De vrouw zette het evenwel op een gillen en smeet een sigaret in het gezicht van de man. Die sloeg daarop de vrouw tegen het hoofd en rende er vandoor. De politie kamde de omgeving uit en zag op de Kochstraat een man lopen die aan het signalement voldeed. De Rodenaar bekende na zijn arrestatie. Hij is ingesloten.

Luddeweer: gereedschap weg bij insluiping

Bij een insluiping in een woning aan de luddeweersterweg in Luddeweeer werd woensdagmiddag een grote hoeveelheid gereedschap weggenomen. De bewoonster had de deur vermoedelijk een korte tijd onafgesloten gelaten. In nauwelijks een kwartier tijd verdwenen diverse soorten gereedschap, waaronder een boormachine. De waarde van de buit is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: gewond bij aanrijding

Een 43-jarige automobiliste uit Noordbroek raakte woensdagavond gewond bij een aanrijding op het Beneden Oosterdiep in Veendam. De vrouw verleende geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit de Parkstad. De Noordbroekster werd met onder meer nekklachten door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie deed onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Winschoten: aangehouden na mishandeling

Een 33-jarige man werd woensdagavond in een woning aan de Sleedoornweg in Winschoten aangehouden. De verdachte zou in dat pand zijn ex-partner hebben geslagen. Ook zou hij haar in de woning hebben vastgehouden. De man is ingesloten. De politie doet nader onderzoek.

Aduard: arrestaties na vernielingen

De politie heeft met de aanhouding van vijf personen waarschijnlijk een aantal vernielingen op 14 december in Aduard opgelost. Bij die vernielingen hoort ook het leegspuiten van een brandblusser in een woning. De verdachten, in leeftijd variërend van 17 tot en met 19 jaar en afkomstig uit Aduard, Groningen en Zuidhorn, werden woensdagochtend door de politie van bed gelicht. Allen hebben hun aandeel bekend. De politie sluit niet uit dat er nog meer personen worden aangehouden.

In de nacht van 14 december richtte een groep jongeren forse vernielingen in Aduard aan. Met - naar later bleek illegaal - vuurwerk werd onder meer een raam opgeblazen. Een vlaggemast belandde in een sloot en autos werden op de weg geduwd. Onderweg werd bij een benzinestation een poederblusser gestolen waarvan de inhoud door een brievenbus in een woning werd gespoten. Door gasvorming ging vervolgens in het huis het brandalarm af. De kinderen van het gezin zochten een veilig heenkomen via het platdak. Het poeder zorgde voor grote schade in de woning.

Het politieonderzoek verliep in eerste instantie moeizaam doordat er geen tips uit het dorp kwamen. Ook een uitzending van Opsporing Noord bracht hierin geen verandering. Uiteindelijk lukte het de politie toch om namen boven water te krijgen. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Stadskanaal: onderzoek na brand

De politie is een onderzoek gestart na een brand woensdagnacht in het kantoorgebouw van een bouwbedrijf aan de Electronicaweg. De brand is ontstaan nadat er vermoedelijk in het pand was ingebroken. Voor meer informatie over de brand zie www.hulpverleningsdienstgroningen.nl\hvd

Kloosterburen: vrouw gewond

Een 19-jarige inwoonster van Kloosterburen liep woensdagmorgen verwondingen op nadat ze op de Nijenklooster in haar woonplaats met een auto tegen een boom was gebotst. De vrouw was door nog onbekende oorzaak met haar wagen in de berm beland en daarna tegen de boom geklapt. Het slachtoffer werd met onder meer vermoedelijk borst- en beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. de verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Marum: spiegels, lampen en wielen van vrachtwagens gestolen

Bij een bedrijf aan de Transportweg in Marum is dinsdag of woensdag voor circa 20.000 euro aan goederen gestolen. Onbekende(n) hebben meerdere buitenspiegels, lampen en een aantal reservewielen van vrachtwagens gestolen. De politie doet onderzoek.

Groningen: diefstal van laptops

Uit een magazijn van een winkel van winkelcentrum Paddepoel is een aantal laptops gestolen. Onbekende(n) wisten tussen maandag en woensdag het magazijn binnen te komen. Woensdagmiddag ontdekte een medewerker dat een aantal laptops ontbrak. Het is nog niet bekend hoe de dader(s) zijn binnen gekomen. De eigenaar deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Groningen: politie controleert op rood licht

De politie heeft woensdag op de kruising van de Westersingel met de Verlengde Vissersstraat in de stad een roodlichtcontrole gehouden. Er werden 465 mensen gecontroleerd. Zeven personen negeerden het rode licht en kregen hiervoor een bekeuring. Drie automobilisten droegen geen gordel en één persoon belde niet handsfree. Zij werden bekeurd.

Delfzijl: fietser valt door ijzel

Een 48-jarige fietser uit Holwierde is woensdagmorgen op de Hogelandsterweg in Delfzijl gevallen. Hij slipte door de ijzel en raakte door de val gewond aan zijn hoofd en schouder. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Winschoten: fietsster gewond na aanrijding

Een 14-jarige fietsster uit Heiligerlee is woensdagavond op de Bovenburen in Winschoten gewond geraakt. Het meisje fietste over het fietspad van de Bovenburen. Een 19-jarige automobiliste uit Winschoten reed in haar auto in dezelfde richting. Het meisje sloeg linksaf en botste tegen de auto. Ze kwam op de motorkap terecht en knalde tegen de voorruit. Ze is zelf naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat ze een hersenschudding heeft.