Politie Haaglanden

Persberichten 8 januari

Haaglanden, 08-01-2009

Vrouw overleden na ongeval (oproep getuigen)

Den Haag Een 81-jarige Haagse fietsster is woensdag 7 januari overleden aan de gevolgen van een aanrijding eerder op de dag. Het slachtoffer kwam omstreeks 15.00 uur in botsing met een motorrijder op de Dedemsvaartweg nabij de kruising met de Dedemsvaartweg. De motorrijder, een 22-jarige Hagenaar, reed over de Dedemsvaartweg, uit de richting van de Erasmusweg richting de Hengelolaan. De fietser stak de rijbaan van de Dedemsvaartweg over. Het is nog niet echt duidelijk uit welke richting zij kwam. De twee kwamen met elkaar in botsing en raakten beiden zwaar gewond. De motorrijder moest worden gereanimeerd. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd en gezicht vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. De vrouw bleek een aantal botbreuken te hebben opgelopen en klaagde over pijn in haar rug. Zij is vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden waar zij later aan haar verwondingen is overleden. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en is op zoek naar getuigen van dit ongeval.

Een ieder die informatie heeft wordt verzocht om contact op te nemen met Bureau Verkeer van Politie Haaglanden via telefoonnummer 0900-8844.

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Den Haag Op woensdag 7 januari om 10.40 uur kwamen een scooterrijder met duopassagier en een personenauto met elkaar in botsing op de kruising van de Dedemsvaartweg en de Hengelolaan. De scooterrijder, een 36-jarige man uit Den Haag, en zijn passagier, een 24-jarige man uit Den Haag, kwamen hierbij ten val op de kruising. Beiden zijn vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. De bestuurder van de auto, een 59-jarige man uit Den Haag, was achterop de scooter gereden die stil stond voor een verkeerslicht.

Diensthond Thomas vindt verdachte beroving

Den Haag Mede dankzij diensthond Thomas werden donderdagmorgen twee verdachten van een beroving aangehouden. Een 19-jarige Hagenaar en diens 18-jarige broer werden donderdag 8 januari omstreeks 01.15 uur op de kruising van de Schalk Burgerstraat met de Boerenstraat door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen van hun gehuurde auto, geld en sleutels beroofd. Het kenteken en de beschrijving van de gestolen werden doorgegeven aan alle surveillerende politie-eenheden in Den Haag. Agenten zagen de auto enkele uren later later, omstreeks
03.30 uur, rijden op de Melis Stokelaan en zetten direct de achtervolging in. Op de Van Ruysbroekstraat lieten de verdachten de auto achter en gingen zij er rennend vandoor. Eén van de agenten loste een waarschuwingsschot in een poging de verdachten tot stoppen te dwingen, maar zij renden verder. Diensthond Thomas trof één van hen even later toch aan in de bosschages aan de Anna Bijnslaan. De tweede verdachte werd in de Coornhertstraat aangehouden. Beide mannen, Hagenaars van 32 en 38 jaar, werden ingesloten op het politiebureau.

Automobilist botst tegen boom

Voorburg Een 28-jarige automobilist uit Den Haag botste woensdag 7 januari om 09.15 uur op de Rodelaan tegen een boom. De man verloor, vermoedelijk vanwege de gladheid, de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.

Oproep getuigen ongeval

Westland Een 72-jarige vrouw uit s-Gravenzande fietste zondag 4 januari op de rotonde van de Koningin Julianaweg in s-Gravenzande. Vanaf de Eikenlaan kwam rond 16.30 uur een rode personenauto, een Mercedes, aanrijden. De automobiliste verleende geen voorrang en reed tegen de fietser aan. Het slachtoffer kwam ten val en de bestuurder stopte verderop. De automobiliste liet haar gegevens achter, omdat de vrouw op de fiets letsel had en haar fiets beschadigd was. Zowel het slachtoffer als de politie kunnen echter geen contact met de automobiliste krijgen. Mogelijk heeft de vrouw valse gegevens opgegeven. De politie wil graag in contact komen met de automobiliste. Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen? Neemt u dan contact op met Politiebureau Westland via 0900-8844.

Vermist meisje weer terecht

Westland De politie kreeg woensdag 7 januari een melding dat er een 13-jarig meisje uit De Lier vermist werd. Verschillende politie-eenheden keken daarop naar haar uit. Ook zette de politie het middel SMS-alert in om bewoners van het Westland te vragen naar het meisje uit te kijken. Politieagenten vonden het meisje later in het centrum van De Lier.

Geen rijbewijs en geen helm

Westland Surveillerende agenten zagen woensdag 7 januari rond 21.50 uur in de Duyvenvoordestraat in Monster twee scooters. Op één van de scooters zaten twee jongens zonder helm. Bovendien was de bestuurder, een 20-jarige Hagenaar, niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tegen de vangrail

Westland Een 44-jarige man uit Monster is woensdag 7 januari rond 10.00 uur met zijn bromfiets gevallen en terecht gekomen tegen de vangrail in de bocht van de Jan Barendselaan in Poeldijk. De valpartij kwam vermoedelijk door de gladheid. De ambulance kwam ter plaatse en de man moest vervoerd worden naar het ziekenhuis.

Snel taxiritje

Delft Een 66-jarige taxichauffeur moest donderdag 8 januari rond 1.30 uur zijn rijbewijs inleveren, omdat hij 175 km/uur reed op de A13. Bij de afslag Berkel en Rodenrijs moest de man zijn auto aan de kant zetten en sprak de politie hem aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte heling aangehouden

Delft Surveillerende agenten zagen woensdag 7 januari rond 16.15 uur op de Voorhofdreef een man fietsen op een damesfiets zonder slot. Navraag leerde dat de fiets in Zoetermeer was gestolen. De man, een 21-jarige Delftenaar, is aangehouden als verdachte van heling. De verdachte verklaarde dat hij de fiets voor vijftig euro had gekocht. De fiets is in beslag genomen en wordt aan de oorspronkelijke eigenaar teruggegeven.

Rijden onder invloed
Zoetermeer Een motoragent zag een automobilist woensdag 7 januari de Dorpsstraat inrijden waar dat niet is toegestaan. Op het Nicolaasplein gaf de agent de man hiervoor een bekeuring. Ook moest de man blazen. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, moest hij mee naar het politiebureau. Daar blies hij 855 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille).