ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV fel gekant tegen werkdrukbonus cao voortgezet onderwijs

ABVAKABO FNV keert zich fel tegen de in de nieuwe cao voortgezet onderwijs opgenomen werkdrukbonus. Werk je in het voortgezet onderwijs? Onderteken dan de petitie! Hierin eisen wij een gelijke inkomensontwikkeling en werkdrukverlaging voor zowel leraren als ondersteunend personeel in het voorgezet onderwijs.

Leraren, die afzien van individuele maatregelen om de werkdruk te beperken, krijgen een jaarlijkse bonus tot achthonderd euro. ABVAKABO FNV vindt deze bonus niet passen in de afspraken over verlaging van de werkdruk. Door de werkdrukbonus ontstaat er tevens een onrechtvaardig verschil in inkomensontwikkeling tussen leraren en onderwijsondersteunend personeel.

Gijsbert Boggia (bestuurder voortgezet onderwijs): "Wij zijn verbijsterd dat de overige onderwijsbonden, met name CNV Onderwijs en CMHF, hebben ingestemd met de werkdrukbonus. De aanpak van werkdruk leent zich natuurlijk niet voor een afkoopregeling. Bovendien blijkt uit de instemming van de overige bonden dat zij onvoldoende oog hebben voor het belang van een grote groep werknemers in het voortgezet onderwijs. Deze bonden en de werkgevers zien geen bezwaar in het toekennen van een bonus aan alleen leraren, terwijl onderwijsondersteuners deze bonus wordt onthouden. Voor de doorgaans lager ingeschaalde ondersteuner scheelt dit zomaar drie procent van zijn jaarinkomen."

Ja, ik wil de petitie ondertekenen!
08-01-2009, Voortgezet onderwijs | Meer over: onderwijs, voortgezet