Politie Zaanstreek-waterland

Verkeerscontrole

Zaandam, 08-01-2009 o Zaandam, 6 januari, 14:00-16:30 uur- Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum, ter hoogte van de Vincent van Goghweg, heeft de politie dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden.

Gelet werd op het dragen van de gordel en rijden door rood. Opvallend was dat het rode licht door niemand genegeerd werd. Wel werden drie inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. En ook werden twee bestuurders aan de kant gezet omdat de zijruiten van de voertuigen met folie beplakt waren om deze minder doorschijnend te maken. Uit een meting, die de politie ter plekke uitvoerde, bleek dat de zijruiten van de voertuigen minder dan 50% lichtdoorlatendheid waren. De bestuurders kregen een bekeuring van 90 euro. Voor- en zijruiten moeten ten minste 70 procent licht door laten.

Verder werden tijdens de controle nog een automobilist en een vrachtwagenchauffeur die aan het bellen waren (niet handsfree) bekeurd. Ten slotte werd een bestuurder bekeurd zijn lading niet had vastgemaakt. De lading, bestaande uit fijn gebroken puin, lag op een kiepwagen achter een grote tractor. Doordat het puin tot boven de schotten was geladen bestond gevaar voor vallende lading. Nadat de lading was afgedekt mocht de tractorbestuurder verder rijden. De chauffeur vertelde dat hij de bekeuring van 240 euro aan zijn werkgever zou geven.