Politie Zaanstreek-waterland

Tientallen boetes tijdens verkeerscontrole

Purmerend, 08-01-2009 o Purmerend, 7 januari, 13:30-16:30 uur -Tijdens een verkeerscontrole op de Edisonweg heeft de politie woensdagmiddag 23 boetes uitgedeeld.

Zeventien inzittenden droegen geen gordel. Het merendeel betrof bestuurders van personenauto's maar ook twee passagiers en een vrachtwagenchauffeur zaten niet in de gordels.

Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor het bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ten slotte werden twee bestuurders met een aanhangwagen bekeurd. In het eerste geval ging het om het vervoeren van losse lading. Op de aanhangwagen lag grof puin waarbij gevaar bestond dat de stenen op de weg zouden vallen. Nadat de lading was afgedekt kon de
tractorbestuurder, met een bekeuring van 240 euro op zak, zijn weg vervolgen. Bij de tweede aanhangwagen ging het om een defecte losbreekreminrichting. De kabel was niet aan het trekkend voertuig bevestigd waardoor de aanhanger niet zou remmen als hij onverhoopt los zou raken van de trekhaak. De bestuurder zou de bekeuring aan zijn werkgever geven want deze had de bestuurder verteld dat hij ondanks de defecte kabel verder kon rijden.