Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Afsluiting Vos de Waelstraat

gepubliceerd op : 8-1-2009

De werkzaamheden aan het gebied Oliemolenstraat/Vos de Waelstraat starten zo snel mogelijk na de vorst. De Vos de Waelstraat zal tot medio april 2009 tussen de Molenkampstraat en de Bentheimerstraat afgesloten worden. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

De werkzaamheden vallen samen met de uitvoering van het project Eektestraat/ Ossenmaatstraat. Hierdoor kan het verkeer geen gebruik maken van het viaduct Eektestraat/ Ossenmaatstraat. De ingestelde omleidingsroutes zijn te vinden op de website van de gemeente Oldenzaal (www.oldenzaal.nl onder Wegwerkzaamheden). Gezien de huidige verkeersdrukte in en om Oldenzaal wordt men opgeroepen zo veel mogelijk gebruik te maken van de ingestelde omleidingsroutes.

Het gebied Oliemolenstraat/Vos de Waelstraat wordt in vier fasen opnieuw ingericht. De werkzaamheden die na de vorst zullen starten, vormen onderdeel van de eerste fase. Aansluitend zullen de drie andere fasen worden uitgevoerd. Fase twee omvat werkzaamheden aan het gedeelte tussen de Bentheimerstraat en de Molenstraat. In de derde fase is het gedeelte tussen de Molenstraat en tankstation Tango aan de beurt. Tot slot wordt gewerkt aan het gedeelte tussen tankstation Tango en de Thorbeckestraat. De werkzaamheden duren tot december 2009.

Tijdens de werkzaamheden zijn de verschillende weggedeelten voor het verkeer afgesloten. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid. Omwonenden zijn per brief ingelicht over de werkzaamheden en worden op de hoogte gehouden van de planning.

De herinrichting vindt plaats om de bereikbaarheid en de veiligheid van alle verkeersdeelnemers voor de toekomst te kunnen garanderen. De gemeente is zich bewust van het feit dat dit project in combinatie met reeds lopende wegwerkzaamheden de nodige druk legt op omwonenden en doorgaand verkeer en stelt alles in het werk om de projecten zo spoedig mogelijk af te ronden.