Vrijwilligers halen bijna half miljoen op voor NSGK

08/01/2009 15:16

Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)

Gehandicapte kinderen en BN'ers helpen mee

Collectanten van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben 491.500 euro ingezameld. Dat blijkt nu de laatste bussen zijn geteld van de NSGK-collecteweek in november 2008. Duizenden vrijwilligers gingen langs de deuren voor kinderen met een handicap. En kinderen met een handicap droegen zelf ook een steentje bij. De NSGK is blij met dit mooie resultaat: de opbrengst steeg met 6% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Samen op de bres

De NSGK-collecteweek begon op de Comeniusschool voor Blinden en Slechtzienden in Amsterdam. Ambassadeur Annemarie Postma gaf daar het startsein, waarna de scholieren met de collectebus op pad gingen. Ook scholieren uit Roosendaal deden mee. Onder het motto 'Samen op de bres voor het gehandicapte kind' gingen gehandicapte en niet-gehandicapte leerlingen daar collecteren voor de NSGK. Ze deden dit met soapacteur Mike Weerts.

Hartelijk bedankt

De NSGK is erg blij met het resultaat van de collecte. Directeur Ingrid Tuinenburg: "Het is geweldig om te zien dat de opbrengst groeit, ondanks het feit dat veel mensen het deze tijd iets zuiniger aan moeten doen. Het bevestigt dat men het belang van ons werk voor kinderen met een handicap onderschrijft en dat is voor ons een enorme stimulans. Ik wil dan ook alle donateurs en vrijwilligers hartelijk bedanken voor dit prachtige resultaat!"

Gewoon kind zijn

Met de opbrengst van de collecte helpt de NSGK kinderen met een handicap. Zij willen graag gewoon meedoen, net als hun leeftijdgenootjes. Daarvoor zijn vaak veel extra aanpassingen, zorg en begeleiding nodig. De NSGK helpt, bijvoorbeeld met speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen. Zodat ze met hun beperking toch gewoon kind kunnen zijn.

Vrijwilligers welkom

De stichting streeft ernaar om volgend jaar nog meer geld in te zamelen. Directeur Ingrid Tuinenburg: "Er moet nog heel veel gedaan worden voor kinderen met een handicap. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Al met een paar uur inzet kunt u belangrijke bijdrage leveren." GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.nsgk.nl of telefoonnummer 020-6791200.

Bijschrift bij foto (zie bijlage): Ook soapacteur Mike Weerts collecteerde mee tijdens de landelijke collecteweek van de NSGK. Hij deed dit samen met gehandicapte en niet-gehandicapte jongeren uit Roosendaal.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nsgk.nl

http://www.nsgk.nl/