Gemeente Urk

"Gemeente Urk helpt jongeren vooruit"

Klik hier voor vergroting.

5810_17-cd.jpg

Om jongeren die nog thuis wonen of jongeren die in een huurwoning wonen te helpen bij de aankoop van een woning, verstrekt de gemeente Urk startersleningen. Deze lening is bedoeld jongeren net dat stukje extra financien te geven dat nodig is om de woning te kopen.

Wethouder Johannes Koffeman is enthousiast over de regeling. "Door de stijging van de woningprijzen in de afgelopen jaren, is het steeds moeilijker geworden voor jonge starters op de woningmarkt om een woning te kopen. In feite is het bijna onmogelijk om als starter een woning te kopen", zegt Koffeman. "Daarom is de starterslening in het leven geroepen. Dit is een (tweede)hypothecaire lening die het verschil overbrugt tussen de aankoopkosten van een nieuwbouwwoning en het bedrag dat startende kopers maximaal kunnen lenen.

Volgens wethouder Koffeman wil de gemeente jongeren vooruit helpen, binden aan Urk en mogelijkheden bieden een gezin te stichten. Koffeman: De starterslening is één aspect. Maar we doen meer. We bouwen op maat en we houden bij nieuwe bouwplannen nadrukkelijk rekening met starters op de woningmarkt. Speciaal voor hen bouwen we starterswoningen. Dit zijn geen uitgeklede huizen, maar woningen die uitstekend voldoen aan de eisen van starters. Je kunt daar prima wonen. Mocht je op een gegeven moment meer gaan verdienen, dan kan ik me voorstellen dat de overstap gemaakt wordt naar een ruimere woning. Maar tot die tijd kun je in elk geval prima wonen tegen een betaalbare prijs.