Politie Zaanstreek-waterland

Drankrijder belandt in de sloot

Wijdewormer, 08-01-2009 o Wijdewormer/Purmerend, 7 januari, 00:28 uur
Op de A7 in Wijdewormer heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 59-jarige automobilist uit Blokker aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De man was met zijn auto in de sloot beland nadat hij met hoge snelheid tegen de vangrail in de middenberm was gebotst. Omdat het een ondiepe sloot was, lag alleen de onderkant van de auto in het water. Agenten hebben de man uit het voertuig gehaald. De bestuurder had ruim drie keer zoveel drank op (1,63 promille) als wettelijk is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd. De man was enkele jaren geleden ook als eens aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Op de N244 in Purmerend werd woensdag rond dezelfde tijd een 22-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist was minder dan vijf jaar in het bezit was van een rijbewijs en had twee keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan voor een beginnend bestuurder. De Purmerender kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.