Provincie Limburg

Persberichten

Bodemsanering locatie Parkplan Emma in Brunssum afgerond Gedeputeerde Staten heeft op 6 januari 2009 ingestemd met de resultaten van de herstelsanering die door de gemeente Brunssum in een aantal voor- en achtertuinen is uitgevoerd. Daarmee is een eind gekomen aan een lang traject van overleg tussen de gemeente, Projectontwikkelingsmaatschappij Heuvelland BV, de bewoners en de Provincie. Hiermee is de afgesproken bodemkwaliteit in deze wijk bereikt.

Na de sanering van eind jaren negentig bleek dat er nog verontreinigingen waren achtergebleven in de bovenlaag van de tuinen. Na een traject van bemiddeling tussen de gemeente, Projectontwikkelingsmaatschappij Heuvelland BV en de bewoners is vervolgens in de periode december 2006 tot juli 2007 een herstelsanering uitgevoerd. Het doel van deze sanering was het bereiken van een bodemkwaliteit die over het gehele saneringsgebied eenduidig en gelijkwaardig is. Hierdoor kan het gebruik van de percelen zonder enige zweem van risico kan plaatsvinden en de bewoners hun percelen zonder nadenken kunnen gebruiken. Op grotere diepte en onder bestrating en bebouwing is na sanering nog verontreiniging achtergebleven. Voor het beheer daarvan zijn afspraken gemaakt.

De saneringswerkzaamheden zijn beschreven in het evaluatieverslag dat samen met de nazorgplannen ter goedkeuring op 6 januari 2009 aan Gedeputeerde Staten zijn voorgelegd.

8-1-2009 15:38