Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 08-01-2009

Conflict mondt uit in ordinaire vechtpartij op de Spoorlaan

TILBURG: De politie heeft donderdagmorgen rond 09.30 uur drie
aanhoudingen verricht in een ordinaire vechtpartij op de Spoorlaan. Een vierde betrokkene is op het bureau als verdachte gehoord.

Een 46-jarige Eindhovenaar ging bij het OV-punt aan de Spoorlaan verhaal halen over een strippenkaart die niet goed was. Hij kreeg daarbij hoogoplopende ruzie met een 60-jarige medewerker. Op enig moment pakte de Eindhovenaar een bekertje koffie en gooide dat over de OV-medewerker heen. Daarna ontstond er uiten tussen beide mannen een handgemeen. Een 32-jarige Tilburgse, een bekende van de OV-medewerker, deelde ook diverse klappen uit. Op haar beurt werd zij weer geslagen door de Eindhovenaar. Nadat het conflict met behulp van omstanders was bekoeld, namen agenten ter plaatse diverse verklaringen op. Inmiddels was ook de 33-jarige echtgenoot van de vrouw naar de Spoorlaan gekomen. Hij had van zijn vrouw gehoord wat er gebeurd was en was nog zo boos dat hij de Eindhovenaar in het gezicht sloeg. De drie mannen werden ter plaatse aangehouden; de vrouw, die inmiddels weer was vertrokken, is nadien op het bureau gehoord. De politie heeft alle verdachten gehoord en maakt proces-verbaal op.

Politie betrapt Tilburger op rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Een 20-jarige automobilist uit Tilburg is woensdagmiddag kort na 14.00 uur aangehouden op de Noordhoekring. Bij een verkeerscontrole bleek dat de bestuurder geen rijbewijs heeft. Hij is naar eigen zeggen al eerder voor hetzelfde feit met politie in aanraking gekomen. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen (16) steekt geld werkgever in eigen zak

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.30 uur een 16-jarige jongen uit Tilburg gearresteerd. Hij werkte achter de de kassa bij een supermarkt aan het Paletplein en stak regelmatig geldbedragen in zijn eigen zak. De politie stelt een onderzoek in.

Man uit Nieuwegein aangehouden wegens mishandeling en huisvredebreuk

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft donderdag rond 12.45 uur een
46-jarige man uit Nieuwegein. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin eerder op de dag. Zij zit in een begeleid wonen traject in Berkel-Enschot. De man ging zonder haar toestemming naar binnen (huisvredebreuk) en vernielde een ruit van de woning. Met een glasscherf zou hij bovendien een aanwezige vriend van de vrouw, een 47-jarige Tilburger, verwond hebben. Na het incident vertrok de Nieuwegeiner. Gealarmeerde agenten konden de verdachte even later in Oisterwijk arresteren.

Twee mannen overvallen bakkerij in Tilburg

TILBURG: Twee onbekende mannen hebben donderdag rond 14.00 uur een bakkerij aan de Johannes van Zantenstraat overvallen. Een van hen bedreigde een medewerker met een wapen. Met een geldbedrag ging het tweetal ervandoor, in de richting van het Burgemeester Van de
Mortelplein. Ten tijde van de overval waren er geen klanten in de winkel aanwezig. De politie stelt een onderzoek in; getuigen worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan stekende winkeldief in Tilburg

TILBURG: Het regionale opsporingprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 12 januari aandacht aan een recente gewelddadige
winkeldiefstal in Tilburg.

Net voor de kerst op dinsdag 23 december 2008 steelt een man een paar flessen whisky uit de slijterij van de Jumbo-supermarkt aan de Broekhovenseweg in Tilburg. Hij wordt betrapt en buiten de winkel aangesproken door personeel. Plotseling trekt hij een mes en begint wild om zich heen te steken. Hij raakt een winkelbediende, die aan zijn hoofd licht gewond werd. Bij een ander personeelslid stak de man zes keer door zijn colbertjasje, gelukkig zonder hem te verwonden. Er zijn goede bewakingsbeelden van de dader.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 12 januari om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 13 januari om 17.00 uur.

Auteur: Andre van den Hul