Gemeente Rotterdam

De Philips Willembrug in Hillegersberg is vanaf heden (8 januari 2009) voorlopig vier maanden afgesloten voor autoverkeer. De brug verbindt de Bergse Rechter Rottekade met de Bergse Linker Rottekade. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Philips Willembrug niet genoeg draagkracht meer heeft voor personenauto's. Fietsers, voetgangers en motorrijders kunnen nog wel gebruikmaken van de brug. Op de Straatweg staat de afsluiting met borden aangegeven.

Automobilisten die deze brug gebruikten, kunnen via de Molenlaan richting het Terbregseplein, Rotterdam Alexander en de A20 rijden. Bewoners van de Bergse Linker Rottekade moeten omrijden via de Straatweg, Molenlaan en Bergse Linker Rottekade. Door overbelasting van de brug is het slijtageproces sneller verlopen dan verwacht waarbij grote delen van de draagconstructie versneld zijn weggeroest. Gemeentewerken onderzoekt met spoed welke mogelijkheden er zijn om de brug zo snel mogelijk open te stellen voor auto's.

Om een goede en veilige infrastructuur te garanderen inspecteert Gemeentewerken regelmatig alle bruggen in de stad. De komende jaren worden alle bruggen in hoofd- en verzamelwegen in Rotterdam extra onderzocht en op toelaatbare verkeersbelasting doorgerekend.

Bron: Bestuursdienst, 08-01-2009