Gemeente Reimerswaal


Uitreiking promotieprijs

Geplaatst op: 08-01-2009
door: ()

Tijdens de goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van 5 januari jl. heeft burgemeester Huisman voor de eerste keer de promotieprijs van de gemeente Reimerswaal uitgereikt. Voor deze prijs waren drie genomineerden, namelijk Manoir Restaurant Inter Scaldes, Stichting Vrienden van de Mossel en Podium Reimerswaal. De jury roemde alle drie de genomineerden voor hun inzet en de bijzondere prestaties op hun eigen werkterrein. Uiteindelijk is besloten om de promotieprijs Reimerswaal 2008 uit te reiken aan de Stichting Vrienden van de Mossel.

Deze stichting wist in het bijzonder in 2008 niet alleen veel mensen te bereiken, maar ook namens steeds meer mensen hun angst en zorgen over de mosselsector in woord en beeld naar buiten te brengen.

De letterlijke tekst van het juryrapport luidt als volgt: "De jury waardeert uw inzet voor de mosselsector. Daarmee geeft u voor velen uit Reimerswaal en daarbuiten stem aan de zorgen omtrent de bedreiging van de mosselsector. En, de jury prijst de wijze waarop u een groot publiek bereikt. Uw werk heeft daarmee bijgedragen aan de publieke aandacht voor de problemen voor de mosselsector. Ook de samenwerking met producten, kwekers en hun organisaties draagt bij aan de eenheid die de mosselsector uitstraalt. In het bijzonder in het afgelopen jaar hebben de activiteiten van de stichting een belangrijke rol gespeeld in de aandacht voor de mosselsector. Vele bekende en minder bekende Nederlanders en ook Belgen werden Vriend van de Mossel. Door alle activiteiten en alle media-aandacht werd 2008 met recht een `mosseljaar'... 2008 het jaar van de Mossel...en van de mosselvrienden."

De burgemeester heeft de prijs, in de vorm van een glazen trofee, uitgereikt aan de heer J. van Velzen, secretaris van de Stichting Vrienden van de Mossel.

Volgend jaar zullen we de promotieprijs natuurlijk weer uitreiken. Kent u in uw omgeving een persoon, vereniging of instantie die of een bedrijf dat in aanmerking kan komen voor de promotieprijs, geef het dan door aan voorlichting telefoonnummer (0113) 395 200 of per email voorlichting@reimerswaal.nl .