PvdA Rotterdam


Pleasure Paas Party

Do 8 Jan 2009 - Redactie

Peggy Wijntuin stelde vandaag in de Actualiteitenraad de financiering van de Pleasure Paas Party aan de kaak.

Vorig jaar vond de allereerste Rotterdamse editie van het multiculturele festival Pleasure Paas Party plaats. Duizenden voornamelijk Afrikaanse, Caribische en autochtone Nederlanders bezochten toen het swingende Paasfeest in Ahoy. Het evenement had jarenlang zn thuisbasis in Den Haag, maar verhuisde vorig jaar naar Rotterdam. Het was uit zn jasje gegroeid en Ahoy leek bijzonder geschikt.

Vorig jaar ontving de organisatie een subsidie voor de piloteditie conform het aangeboden projectplan dat een periode van drie jaar bestrijkt. Wijntuin: Door subsidie aan een pilot te geven wek je de indruk dat je er mogelijk meer mee wil. Dat signaal is waar het ons om gaat.
Dit jaar is er 175.000 euro nodig. Deze week heeft het stadsbestuur echter besloten geen enkele investering meer in de Pleasure Paas Party te doen.

Daarmee dreigt dit mooie evenement dat al over drie maanden op stapel staat, vroegtijdig ter ziele te gaan, aldus Wijntuin. Dit is een onverteerbare zaak voor de PvdA omdat wij dit evenement als een verrijking voor de stad beschouwen en in ieder geval dit jaar de kans willen geven om dat ook te bewijzen, zo sprak zij de wethouder toe.

De wethouder zei dat hij het weliswaar een mooi evenement vindt, maar dat er nooit beloofd is om meerdere jaren het evenement te financieren. De wethouder zei desondanks gezocht te hebben naar financiële middelen maar dat hij deze niet heeft kunnen vinden.

Peggy Wijntuin neemt geen genoegen met deze uitleg. Hier gaan we volgende week in de commissie eens flink over met elkaar in gesprek.