Politie Haaglanden

Extra persbericht 8 januari

Den Haag, 08-01-2009

Oproep getuigen poging straatroof met geweld
Den Haag Een 17-jarig meisje uit Kwintsheul fietste zaterdag 3 januari tussen 20.00 uur en 20.30 uur op het fietspad van de Meppelweg. Ze kwam uit de richting van de Lozerlaan en ter hoogte van het bezinestation (Shell) sprong er een man voor haar fiets. De man toonde een vuurwapen en vroeg om haar tas. Dit weigerde het meisje en vervolgens ontstond er een worsteling. De man sloeg het meisje in het gezicht, maar kon uiteindelijk niets meenemen. De verdachte was een getinte jongen die sprak met een buitenlands accent. Hij had een normaal postuur en was ongeveer 1 meter 70. Hij had bruine ogen, stekelig zwart haar en een zwarte jas.
Bent u getuige geweest van deze poging straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Eigenaar tuinbankje gezocht
Den Haag Agenten hielden in de nieuwjaarsnacht twee Hagenaars van 16 en 18 jaar toen zij omstreeks 02.25 uur met een tuinbankje door de Frambozenstraat renden. Op de hoek van de Frambozenstraat en de Meloenstraat was op dat moment een vuur waar de jongens de bank vermoedelijk op wilde gooien. De jongens werden na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt.
Tot op heden heeft de rechtmatige eigenaar van het geredde bankje zich echter nog niet gemeld. De recherche van Bureau Segbroek komt graag in contact met degene die sinds de nieuwjaarsnacht een bankje mist uit zijn of haar (voor-)tuin. Vermoedelijk gaat het om een bewoner uit de omgeving van de Frambozenstraat. U kunt contact opnemen met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844.