Gemeente Schiedam


Januari

Aangifte eerste geborene uit Vlietland in Stadswinkel

07 januari 2009

Semih Ramazan Köksal is de eerste baby die in het nieuwe Vlietland ziekenhuis is geboren. Het jongetje weegt 2480 gram en is 40 centimeter lang. Zijn trotse vader kwam vrijdagmiddag 2 januari samen met evenals kersverse grootouders aangifte doen in de Stadswinkel. De gemeente feliciteerde de trotse vader door hem ondermeer een mooie bos bloemen en een waardecheque te overhandigen.

Gemeenteambtenaar Corry van Meel overhandigt namens de gemeente de geboorteakte en enkele attenties aan de trotse vader. Foto: Jan van Kampenhout, gemeente Schiedam.

Het Vlietland Ziekenhuis verwacht jaarlijks ruim 1800 bevallingen te begeleiden. Aangezien deze kinderen nu op Schiedamse bodem worden geboren, verwacht de gemeente een forse toename van het aantal geboorte-aangiften. Ter vergelijking; in 2008 kreeg de stadswinkel zon zestig aangiftes te verwerken.
De gemeente speelt in op het komende aantal aangiftes door nieuwe ouders een welkom in Schiedam voorleesboekje mee te geven, waarin ook de datum en tijdstip van aangifte wordt verwerkt.

Klik hier voor meer informatie.