Gemeente Schiedam


Januari

Schreihuisje opgeknapt

07 januari 2009

Het Schreihuisje aan de Maasboulevard was toe aan een onderhoudsbeurt. Nadat de buitenkant enige tijd geleden al was opgeknapt, is men vervolgens aan de slag gegaan met de binnenzijde. Zo is alle graffiti op de binnenmuur verwijderd, is de muur zelf gestukt en geschilderd en is deze muur voorzien van een antigraffitilaag. Verder zijn de bankjes vervangen door twee nieuwe en is een prullenbak geplaatst. Er komt overigens nog verlichting.

Op 27 december 2008 was het dan tijd om het Schreihuisje te heropenen. Een groep jongeren uit Zuid hebben voor deze heropening geflyerd in de buurt om bewoners uit te nodigen. De bewoners die gehoor hebben gegeven aan deze oproep werden door de jongeren getrakteerd op een kop koffie of thee. Een ieder was zeer tevreden over het resultaat.

De heropening door de jongeren heeft te maken met het feit dat zij de afgelopen maanden d.m.v. allerlei activiteiten hebben getoond dat zij zich positief inzetten voor de wijk. Het was daarom een goed moment om hen in het zonnetje te zetten.

De tijdens de werkzaamheden aangebrachte panelen (bedoeld om de toegang te belemmeren) zijn na de heropening weer aangebracht met Oud & Nieuw voor de boeg. Op 5 januari worden deze panelen verwijderd en zal het Schreihuisje weer als vanouds voor een ieder toegankelijk zijn.

Het huisje zelf zal overigens twee keer per week aangeveegd worden en één keer per week wordt er schoongespoten met een lekker geurtje. De prullenbak wordt overigens dagelijks geleegd.

Foto: Jan van der Ploeg
Klik hier voor meer informatie.