Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 08-01-2009

Politie onderzoekt overval op woning

BREDA: Vanochtend meldde een bewoonster van de Bastenakenstraat rond 09.10 uur bij de politie dat ze zojuist was overvallen in haar woning. De 50-jarige vrouw was die ochtend even de tuin in gelopen. Toen ze haar woning weer binnen liep stond er een man binnen die haar
bedreigde met een mes en geld eiste. Hij bedreigde haar meerdere malen verbaal en verliet de woning via de voordeur. De buit bestond onder andere uit een gering geldbedrag.

Na de melding snelde de politie naar de woning en heeft een onderzoek ingesteld. In de omgeving is met een speurhond gezocht naar een verdachte. Dit heeft niets opgeleverd. Er is een sporenonderzoek ingesteld in de woning en van de bewoonster is aangifte opgenomen. Ook is er een buurtonderzoek gedaan. Het hevig geschrokken slachtoffer is in contact gebracht met slachtofferhulp.

Gezien het tijdstip van de overval moeten er mensen zijn die de overvaller in de omgeving hebben gezien. De politie verzond een SMS-Alert en een Mail-Alert naar omwonenden met het verzoek om getuigen. In de berichten werd een signalement opgenomen van de dader. Het gaat om een magere man met een lichaamslengte tussen de 1.80 en de
1.85 m. De dader droeg donkere kleding, een lichtgrijze capuchon en witte schoenen. In de loop van de middag waren aan de hand van de berichten al enkele reacties van buurtbewoners binnengekomen. De tips worden op bruikbaarheid onderzocht.

De politie verzoekt getuigen en personen die iets verdachts is opgevallen rond het tijdstip van de overval zich te melden via 0900-8844. Personen die meer informatie hebben over de overval, maar liever anoniem blijven kunnen zich melden bij M (Meld Misdaad Anoniem) via telefoonnummer 0800-7000.

Verdachte van poging overval aangehouden

BREDA: De politie hield woensdag een 45-jarige man uit Breda aan voor. De man wordt ervan verdacht op 3 december te hebben gepoogd een winkel in de Ginnekenstraat te overvallen. Die avond stapte een man, gewapend met een mes de winkel binnen en bedreigde de caissière. Ze begon te gillen en de man ging er vandoor zonder buit. Aan de hand van het opgegeven signalement startte de politie een onderzoek en kon de verdachte aanhouden. De man is in verzekering gesteld. Hij bekende tijdens verhoor.

Veelpleger na achtervolging aangehouden dankzij alerte getuige

SINT WILLEBRORD: De politie hield na een melding van een oplettende getuigen en een achtervolging woensdagmiddag een veelpleger aan voor poging tot inbraak.

De politie kreeg woensdagmiddag tegen 16.00 uur melding van een inbraak aan de Rucphensestraat. Een getuige zag hier een man aan de voordeur van een woning rommelen en vervolgens wegrijden in een auto. Hij meldde dit bij de politie. Deze trof de auto, waarvan de getuige een goede omschrijving en het kenteken had opgegeven, al rijdend aan op de Dorpsstraat. De politie gaf de bestuurder een stopteken, maar deze negeerde dit, reed over de stoep om de politieauto heen waar op dat moment een voetganger liep en ging er vandoor. De geschrokken voetganger bleef ongedeerd achter.
De automobilist ging er met een snelheid oplopend tot 100 km/u vandoor richting het Seringenplein. Hier stopte de auto en wilde de bestuurder uitstappen. De politieauto reed op dat moment naast de auto en raakte het portier van het voertuig. Toen de man snel weer in de auto wilde stappen is hij aangehouden.

De 29-jarige veelpleger uit Sint Willebrord is in verzekering gesteld. De auto waarin hij reed bleek gestolen en ook de kenteken die erop waren bevestigd bleken gestolen te zijn. De auto werd half december gestolen vanaf de Norbartlaan in Roosendaal. De kentekenplaten zijn afkomstig uit Etten-Leur. In de auto werden verschillende goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het gaat daarbij onder andere om autoradio's. Ook was er inbrekersgereedschap aanwezig in de auto. Bij zijn aanhouding was de man in bezit van een harddrugs, vermoedelijk speed. Alle goederen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt waar de goederen vandaan komen en of de man voor meerdere zaken in aanmerking komt als verdachte.

Man aangehouden na gooien sneeuwballen

BREDA: Woensdagmiddag waren er een aantal kinderen aan het spelen op de Overkroetenlaan. Een van de kinderen gooide een sneeuwbal naar een auto. De automobilist stapte uit en een aantal kinderen stoven weg. De bestuurder zou op een 12-jarige jongen uit Breda zijn af gelopen en hem in de buik hebben geschopt. Een andere jongen zou door hem zijn bedreigd. De jongens meldden zich bij de politie en er werd aangifte opgenomen. De politie hield de 34-jarige verdachte uit Breda 's avonds aan. Hij meldde zich aan het politiebureau, nadat de politie bij zijn thuisadres hem niet aantrof. Hij ontkende de jongen te hebben
geschopt, maar zou hem een voetveeg hebben gegeven. Ook zou de man geen bedreigingen hebben geuit. Hij vertelde niet de bedoeling te hebben gehad de kinderen pijn te doen.

Politie treft hennepkwekerij

BREDA: De politie ontdekte donderdag een hennepkwekerij in een woning in de Hudsonstraat. Na meerdere metingen werd in meerdere ruimten een kwekerij met in totaal 335 hennepplanten en bijbehorende apparatuur. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De kwekerij is geruimd en de goederen zullen worden vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Auteur: Inge Rijgersberg