Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 08-01-2009

Twee Belgen aangehouden met drugs in kleding en buggy

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag zag een politiemedewerker twee mannen met een kinderwagen vanuit een coffeeshop in het centrum richting het station lopen. Op het station werden ze door de politie aangesproken. Het tweetal toverde op verzoek uit kleding en buggy, waar een kindje van 1,5 jaar in zat, verschillende zakjes hennep. Het bleek te gaan om 20 gram hasj en 22 gram hennep. De drugs zijn in beslag genomen. De 22-jarige man en de 30-jarige man uit België zijn aangehouden en verhoord. Volgens de verklaringen was de 30-jarige man eigenaar van de drugs. Hij is direct na verhoor in vrijheid gesteld om voor het kindje te kunnen zorgen. De politie heeft de man een dagvaarding uitgereikt.

Winkeldievegge aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Een medewerker van een winkel aan de Sint-Josephstraat betrapte woensdagmiddag een 18-jarige vrouw uit Oudenbosch aan voor het stelen van een trui. De vrouw zou de beveiliging van de trui, ter waarde van 35,-, hebben afgehaald en deze in haar tas hebben gestopt. Personeel van de winkel zag dit, hield haar aan en alarmeerde de politie. De vrouw bekende en is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie houdt verdachten aan voor vechtpartij

STEENBERGEN: De politie hield afgelopen week drie verdachten aan voor een mishandeling aan de Blauwstraat in de nieuwjaarsnacht. De
16-jarige jongen, de 17-jarige jongen en de 18-jarige man uit
Steenbergen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de
mishandeling van een 23-jarige man uit Bergen op Zoom en twee
20-jarige mannen Steenbergen. De verdachten en de gedupeerden zijn bekenden van elkaar. Er was eerder op de avond al wat wrijving geweest tussen de groepen in een kroeg waar beide groepen waren en rond 04.00 uur escaleerde dit op straat. Er ontstond een vechtpartij waarbij de gedupeerden werden geschopt en geslagen. Ze liepen letsel op waaronder een gebroken tand, zwellingen in het gezicht en verwondingen op het hoofd. Ook raakte een van de 20-jarige slachtoffers enige tijd buiten bewustzijn. Van de slachtoffers is aangifte opgenomen. Een 18-jarige man werd diezelfde nacht al aangehouden. Alle verdachten zijn na aanhouding in verzekering gesteld.
De politie onderzoekt het aandeel van de verschillende betrokkenen in de vechtpartij.

Slapend tweetal leidt naar vondst harddrugs

OUDENBOSCH: De politie kreeg donderdag om 09.45 uur een melding dat er mogelijk iemand bewusteloos in een auto lag aan de Sluiswaarderweg. Bij aankomst trof de politie twee slapende mannen in de auto aan. Ze werden wakker bij aankomst van de politie. Bij aanspreken leken de inzittenden onder invloed van verdovende middelen. In de auto bleken meerdere flesjes harddrugs te liggen. Vermoedelijk gaat het hierbij om vloeibare speed of GHB. De flesjes zijn in beslag genomen. De
inzittenden, een 31-jarige man uit Oudenbosch en een 20-jarige man uit Oudenbosch, zijn aangehouden en verhoord.

Auteur: Inge Rijgersberg