Nationaal Kampioen marathonschaatsen wint 333.333 euro met Lotto

08/01/2009 17:37

De Lotto

De 40-jarige marathonschaatser Arnold Stam uit Sprang-Capelle heeft samen met nog twee andere spelers de eerste prijs gewonnen bij Lotto. Hij won echter niet alleen 333.333 euro met Lotto, maar de schaatser won vandaag ook het Nationaal Kampioenschap marathonschaatsen voor veteranen op natuurijs in Lelystad.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Lotto heeft afgelopen jaar 18 keer een miljoen euro uitgekeerd. Ook is in 2008 de Lotto Jackpot 4 keer gevallen. Net voor de jaarwisseling werd de één na hoogste Jackpot ooit uitgekeerd van 17,8 miljoen. Zaterdag 3 januari is hij niet gevallen, dus dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag alweer goed is voor 5,8 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.