Waterschap Rivierenland

Nieuw bestuur Waterschap Rivierenland beëdigd

Vandaag, donderdag 8 januari, zijn de leden van het Algemeen Bestuur (AB) van Waterschap Rivierenland beëdigd.

Tijdens de vergadering heeft het AB de zes Heemraden benoemd die samen met de Dijkgraaf het Dagelijks Bestuur (DB) van het Waterschap vormen.

De Heemraden zijn:

* Arie Bassa (CDA)

* Matthieu Gremmen (LTO-Noord/ZLTO - geborgde zetel)
* Teus Kool (Combinatie SGP en Christen Unie)
* Arjen Rijsdijk (Water Natuurlijk)

* Arend Fernhout (Kamer van Koophandel - geborgde zetel)
* René Cruijsen (Combinatie Algemene Waterschapspartij en VVD)

Programma-akkoord
Het DB besluit op 13 januari aanstaande over de portefeuilleverdeling. Tijdens de volgende vergadering van het AB op 13 februari wordt het bestuursprogramma waarin de hoofdpunten van het te voeren beleid zijn uitgewerkt. Ook zullen tijdens die vergadering de leden van de commissies worden benoemd. De gevormde coalitie kan met 22 van de 30 zetels in het Algemeen Bestuur rekenen op een zo ruim mogelijke meerderheid.

Benoeming
Het Algemeen Bestuur (AB) is het hoogste orgaan van het waterschap. De dagelijkse leiding van het waterschap is in handen van het Dagelijks Bestuur. Dit bestaat uit de Dijkgraaf en de Heemraden. De Dijkgraaf wordt benoemd door de Kroon en de Heemraden worden benoemd door de het Algemeen Bestuur. De 30 leden van het Algemeen Bestuur zijn gekozen tijdens de waterschapsverkiezingen die van 13 tot en met 25 november jongstleden zijn gehouden.