Gemeente Brummen


Huldiging winnaars foto-sportprijs

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-01-2009)

In totaal 74 fotos hebben meegedongen naar de prijzen tijdens de speciale foto-wedstrijd die is georganiseerd om de opening van de nieuwe sportaccommodatie extra luister bij te zetten. De jury, onder voorzitterschap van burgemeester Niels Joosten, koos een circa 80 jaar oude foto als winnende foto. Deze foto was ingestuurd door de heer H. Robben uit Brummen. De tweede prijs was voor de heer R. van Eyssel uit Eerbeek en de derde prijs voor mevrouw J. Wolfs uit Brummen. Alle ingezonden fotos zijn vrijdagavond 9 januari te bewonderen in de nieuwe sportaccommodatie, waar de ge-meentelijke nieuwjaarsreceptie plaats vindt.

In totaal zestien inwoners uit onze gemeente stuurden eind 2008 één of meerdere sportfotos in. De jury, die naast burgemeester Joosten bestond uit mevrouw Y. Altena (fotografe) en de heer C. van der Weerden (bestuurslid Rhienderoord), was aangenaam verrast door de diversiteit van de ingezonden fotos. Niet alleen van de fotografische kwaliteit van veel fotos, maar vooral ook van het enthousiasme die veel fotos oproepen. De winnende foto is een zwart-wit foto die dateert van voor de tweede wereldoorlog en is genomen bij de Oude Hank (zijtak van de IJssel). De foto toont een vijftal sportieve jonge mannen in zwemkleding, sommige van hen met een sigaret in de mond. De jury oordeelde dat de foto niet alleen de zwemsport toont in een ander tijdperk, maar vooral aangeeft dat sport vooral plezier maken betekent. Dat was vroeger al en dat is nu nog steeds. Met het behalen van de eerste prijs ontving de heer Robben een exclusieve familiefotoreportage van Yvonne Altena Fotografie uit Leuvenheim. Ook krijgt de foto een vaste plaats in het restaurantgedeelte van de vernieuwde sportaccommodatie aan de L.R. Beijnenlaan in Brummen.

De tweede prijs betrof een foto van een jeugdige judoka lachend liggend op de judomat. Deze foto, die was ingestuurd door de heer Van Eyssel uit Eerbeek, werd door de jury betiteld met de volgende drie kreten: snelheid, plezier en sport. Haarscherp vastgelegd. De heer Van Eyssel ontving naast een fleurig boeket bloemen - als beloning voor deze tweede prijs een banenkaart van zwembad Rhienderoord.

De derde prijs was een foto die is ingestuurd door mevrouw Wolfs uit Brummen en toont een jonge turnster op de evenwichtsbalk. De jury oordeelde dat er sprake was van een mooie compositie. De foto straalt rust en eenvoud uit, hoewel de kijker zich direct realiseert dat de getoonde oefening alles behalve eenvoudig is. Ook de achtergrond (een stenen muur) is door zijn eenvoud mooi en rustgevend. Kortom: er is sprake van een knap staaltje fotografie en sport. Mevrouw Wolfs werd hiervoor dan ook terecht beloond met een cadeaubon van Sport 2000 uit Dieren.
De fotowedstrijd is georganiseerd ter ere van de opening van de nieuwe sportaccommodatie in Brummen. Deze accommodatie wordt vrijdag 9 januari 2009 tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie officieel in gebruik genomen. Alle ingezonden fotos zijn dan ook in de zaal te bewonderen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Om 20.30 uur begint het formele gedeelte en wordt onder andere de zaal officieel in gebruik genomen.