Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 08-01-2009 o Persberichten district I

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN SCHENNISPLEGING
DORDRECHT - Een 40-jarige man uit Dordrecht is op 7 januari om 08.45 uur op de Crayensteynstraat aangehouden op verdenking van schennispleging. De man zat in een zwarte BMW 316i coupé die geparkeerd stond op de Twintighoevenweg nabij de Weedeweg Noordzijde. Hij had geen broek en onderbroek aan. Passerende fietsers hadden vol zicht op het geslachtsdeel van de man. Eén van hen belde direct de politie en de man werd enkele minuten later aangehouden. Zijn auto werd in beslaggenomen. De fietser deed later in de ochtend aangifte van schennispleging. Op het moment dat hij de schennispleger op zijn fiets passeerde, reed het slachtoffer in een groep van ongeveer 30 fietsers. De man weet zeker dat meerdere van hen de schennispleger ook hebben gezien. Onder hen zou zich ook een moeder en een paar kleine kinderen bevinden.
De politie komt graag in contact met deze fietsers en eventuele andere weggebruikers die getuige zijn geweest van de schennispleging. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de afdeling GO.

INBRAAK IN 2 WONINGEN IN STRAAT DE MANNING
HEERJANSDAM In twee woningen aan de Manning in Zwijndrecht is op woensdag 7 januari tussen 14.00 uur s middags en 21.00 uur s avonds ingebroken. In beide gevallen werd er door de dader(s) via de achterzijde van de woning binnengekomen en van alles overhoop gehaald. In het ene huis werden een aantal dvds en sieraden gestolen, in het andere huis werd de inhoud van een kluis sieraden - weggenomen. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan. De politie stelde direct een buurtonderzoek in. De Unit Forensische Opsporing zal een sporenonderzoek verrichten.

VOERTUIG BESCHOTEN
DORDRECHT De auto van een 32-jarige vrouw uit Dordrecht is beschadigd geraakt door vermoedelijk afvuren met een vuurwapen. Na een ritje woensdagmiddag ontdekte de bestuurster een schot in de motorkap en een schampschot op het dak. Na het openen van de motorkap vond ze daar een kogel. De vrouw schakelde de politie in en deed aangifte van vernieling van haar auto middels een vuurwapen. De kogel is in beslaggenomen voor onderzoek. Het vermoeden is dat de vernieling tussen maandagavond 5 januari en woensdagmiddag 7 januari gepleegd is in de Cannenburg waar de auto meestal geparkeerd staat. Mogelijk zijn er getuigen die in de Cannenburg iets verdachts gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING TUSSEN AUTOMOBILISTE EN FIETSER
ZWIJNDRECHT Een 38-jarige automobiliste uit Zwijndrecht is woensdagmiddag 7 januari in botsing gekomen met een 74-jarige man uit Zwijndrecht. De vrouw sloeg bij Hof van Holland af om naar een parkeervak te rijden. Bij het afslaan zag ze de 74-jarige man op de fiets over het hoofd. Hij viel en liep een gebroken enkel op. Ambulancepersoneel bracht hem naar het ziekenhuis waar zijn voet in het gips werd gezet. Hij zal ook nog een operatie aan de enkel moeten ondergaan.