Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Linnaeuspenning (08-01-2009)

Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk heeft de Linnaeuspenning ontvangen voor onderneming van het jaar 2008 voor bewezen ondernemerschap, visie en creativiteit. Zij heeft de Linnaeuspenning mogen ontvangen van de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, departement Noordwest-Veluwe en Flevoland. Het St Jansdal is vereerd en trots op deze bijzondere prijs, die bestaat uit een penning en een oorkonde.

Het juryrapport klinkt als volgt: âDe regio Noordwest-Veluwe en Flevoland kent veel bijzondere ondernemers en ondernemingen. Desondanks is de jury tot een unanieme voordracht gekomen. De Linnaeuspenning 2008 gaat dit jaar naar Ziekenhuis St Jansdal. Een onderneming die uiteraard in de regio gevestigd is, maar inmiddels ook heeft laten merken dat het haar vleugels uit wil slaan. In het St Jansdal werken bevlogen medewerkers aan het continue leveren van een topproduct. Veel wordt geïnvesteerd in de relatie met klanten en de omgeving en daarmee is het bedrijf letterlijk èn figuurlijk verbindend.â

âHet St Jansdal manifesteert zich als maatschappelijk ondernemer op bijzondere wijze en onderscheidt zich op uitzonderlijke wijze, en is daarmee een voorbeeld voor velen. Deze voorbeeldfunctie blijkt onder andere uit het feit dat de onderneming trendsettend in haar sector is en telkens opnieuw aansprekende concepten ontwikkeld die elders in het land navolging krijgenâ, aldus de juryleden.

---