Deltares USA Inc. bouwt hoogwatervoorspellingssysteem voor de USA

08/01/2009 18:26

Deltares

Deltares USA Inc. bouwt nationaal hoogwatervoorspellingssysteem voor de USA

De National Weather Service Office of Hydrologic Development heeft gekozen voor Delft-FEWS (Flood Early Warning System) van Deltares USA Inc. als basis voor hun hoogwatervoorspellings- en waarschuwingssysteem voor de rivieren in de Verenigde Staten van Amerika. Tussen 2008 en 2011 moeten alle dertien voorspellingscentra zijn voorzien van een nieuw flexibel operationeel voorspellingssysteem, het Community Hydrologic Prediction System (CHPS).

Deltares USA Inc. ondersteunt de centra bij de overgang van het oude naar het nieuwe systeem en bij de implementatie. De projectsom bedraagt $ 4.000.000. Het project biedt veel interessante mogelijkheden voor kennis- en softwareontwikkeling.

De National Weather Service (NWS) is verantwoordelijk voor hoogwatervoorspelling langs de rivieren in de USA. De Rivier Hoogwater Voorspellingscentra zijn op dit moment niet in de gelegenheid optimaal gebruik te maken van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Het huidige voorspellingssysteem biedt daarvoor onvoldoende mogelijkheden. De NWS wil de systemen moderniseren zodat steden en haar bewoners aan de rivieren ervan kunnen profiteren. Er is een speciaal programma gestart voor de overgang van het huidige naar het nieuwe systeem.

Deltares USA Inc.

Om de activiteiten in de Verenigde Staten goed uit te kunnen voeren, is in september 2008 Deltares USA Inc. opgericht. De organisatie is gevestigd in Silverspring in Maryland. Deltares USA Inc. is een onafhankelijk instituut op het gebied van water, ondergrond en deltatechnologie. Het is toonaangevend in het ontwikkelen, verspreiden én toepassen van kennis voor de duurzame inrichting en het beheer van kwetsbare delta's, kusten en riviergebieden. Deltares USA Inc. ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten.





http://www.deltares.nl