DPA Flex


Roland van der Hoek benoemd tot Voorzitter Raad van Bestuur bij DPA

Amsterdam, 8 januari 2009.

Benoemingen
Op voordracht van de Raad van Commissarissen hebben de aandeelhouders tijdens de vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van DPA ingestemd met de benoeming van de heer Roland van der Hoek tot statutair bestuurder in de rol van Voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij volgt hiermee Michel van Hemele op die de functie sinds 1 mei 2008 ad interim heeft ingevuld na het vertrek van de Peter Smit. Gelijktijdig met het aantreden van de heer Van der Hoek als bestuurder is de heer Van Hemele afgetreden. Ter opvolging van vertrekkend commissaris Arend de Roever is de heer Van Hemele door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders aangesteld als commissaris. De heer van Hemele zal de functie van Voorzitter van de Raad van Commissarissen op zich gaan nemen.
Naamswijziging
Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders is besloten de naam van DPA Flex Group N.V. te wijzigen in DPA N.V. De naamswijziging past in het kader van de nieuwe strategie die halverwege 2008 is geformuleerd. De strategie voorziet is een streven naar een hogere marktpositionering dankzij hoger opgeleide interim professionals die kennis en grotere toegevoegde waarde leveren aan de klanten in de vakgebieden Finance, IT en Supply Chain.

Alle besluiten zijn door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders unaniem genomen.

Voortgang onderzoek door DPA

* In haar persbericht van 28 oktober 2008 heeft de onderneming bekend gemaakt dat overeenstemming tussen partijen werd bereikt naar aanleiding van een onderzoek dat DPA eerder was gestart naar een overeenkomst en bijbehorende transacties van begin 2008, die door de toenmalige bestuurder is afgesloten. De Raad van Commissarissen wijst er op dat deze overeenstemming niet werd bereikt met de betrokken bestuurder.
De overeenstemming met een niet nader te noemen partij voorziet in een aanbetaling, die door DPA werd ontvangen, als ook in een eindbetaling per 31 december 2008. Deze eindbetaling werd op de voorziene datum niet ontvangen, omdat hierop voor 1,4 miljoen euro beslag werd gelegd bij de betreffende partij door de heer Smit, wegens vermeende reputatieschade. Daardoor werd de volledige eindbetaling onmogelijk gemaakt. Hierover loopt nog een juridische procedure.
Gezien het feit dat de overeenstemming voorziet in een geheimhoudingsclausule is DPA gehouden verder geen nadere inlichtingen te verstrekken.


* Na het vertrek van de heer Smit begin mei 2008 als bestuurder van DPA, werd een aantal onregelmatigheden geconstateerd met betrekking tot privé uitgaven met zakelijke creditcards, verstrengeling van belangen, financieel bevoordelen van gelieerde partijen en andere soortgelijke feiten. Voorlopig schat DPA de mogelijke onregelmatigheden in op circa 600.000 euro. De onderneming vordert dit bedrag terug via een inmiddels ingezette bodemprocedure. Tegelijkertijd vraagt DPA aan de rechter om de met de heer Smit afgesloten overeenkomst met betrekking tot zijn beëindigingvergoeding en consultancyvergoeding te ontbinden. In dit kader heeft DPA een beslag bij de heer Smit voor 900.000 euro laten leggen.