Ingezonden persbericht


Almere, 29 december 2008

Bespeling Schouwburg Almere week 2-3
...
Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

JEANS 18 - SHOW

Aanvankelijk gingen de makers er in 1986 vanuit dat Jeans een eenmalige affaire zou zijn. Het overweldigende succes vroeg echter om een tweede en vervolgens derde editie. Inmiddels zijn we bij de achttiende editie en lijkt het einde van deze gouden formule nog lang niet in zicht. Acht jonge talenten zullen er met de Jeans Band weer een onvervalst feest van maken en brengen oude hits bruisend tot leven. Het dak knalt eraf!

DONDERDAG 8 JANUARI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 26,00 / Rang 2: E 23,50 / Rang 3: E 21,00

Fotograaf: Wim Kluvers

DE RODE PRINSES - FAMILIEVOORSTELLING

Nieuw beknopter stukje:
Wist je dat rovers met harige baarden best lekker ruiken, heerlijk kunnen zingen en lekkere zoenen kunnen geven? Op de twaalfde verjaardag van de rode prinses, mag ze voor het eerst naar buiten en wordt ze meteen ontvoerd door drie woeste rovers. Als ze weet te ontsnappen, leert ze de wereld buiten het kasteel kennen. Een wereld zonder koetsen en fluwelen pantoffels waarin niemand gelooft dat ze de rode prinses is. Na talloze avonturen wil de rode prinses helemaal geen koningin meer worden, maar rover. Maar mogen prinsessen dat wel?

Kwatta's eerste grote zaalvoorstelling is een muziektheaterspektakel met zingende rovers, koningen en koninginnen, soldaten verkleed als boom en natuurlijk een onverschrokken prinses. Een voorstelling voor stoere jongens en meiden die niet bang zijn om mee op reis te gaan naar de Rest van de Wereld.

De voorstelling is gebaseerd op het bekroonde boek van Paul Biegel.

Uitvoering poppen: Jeroen van de Berg, Heleen Dijkman.

ZONDAG 11 JANUARI, 14:30 UUR

Prijs: E 15,50 / Kortingspas: E 13,50 / Kinderen tot 14 jaar: E 13,50

Ontwerp: Ceseli Josephus Jitta

PHAËTON - OPERA - première

'Phaëton, tragédie mis en musique' is een schitterende opera die Jean Baptiste Lully schreef in opdracht van Zonnekoning Louis XIV. Het werk wordt beschouwd als een van zijn beste composities. Ook librettist Philippe Quinault leverde een hoogstandje af. De opera vertelt het verhaal van halfgod Phaëton, wiens grootste wens het is om de zonnewagen van zijn vader Helios voor één keer te besturen. Na lang zeuren krijgt hij toestemming. De paarden slaan echter op hol en de zonnewagen scheert rakelings langs de aarde. Om te voorkomen dat de hele wereld in brand vliegt, grijpt oppergod Zeus in. In een tijd waarin moderne media de mens vooral thuis bedienen, dompelt Opera Animous het publiek onder in een warm bad van drama, muziek en beeld. Opera Animous verwerkt traditionele operakenmerken in moderne voorstellingen, en kiest voor een luchtige speelstijl. Operaliefhebbers, maar ook niet-ingewijden kunnen hun hart ophalen. Met Nederlandse boventiteling.

WOENSDAG 14 JANUARI 20:30 UUR met gratis inleiding om 19:15 uur

Prijs: E 19,00 / Kortingspas: E 17,00

Fotograaf: onbekend

Noot voor de redactie /