Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 31 december 2008

De Hoop ggz organiseert studiedag 'Jeugd,
verslaving en psychiatrie'

Dordrecht ­ De Hoop ggz organiseert op donderdag 8 januari 2009 een studie- dag met als thema `Jeugd, verslaving en psychiatrie'. De studiedag is met name bedoeld voor professionals uit de kinder- en jeugdzorg. Sprekers zijn onder an- dere kinderarts Dr. Nico van der Lely, kinderarts bij de eerste Nederlandse `alco- holpoli' in Delft, en drs. Volkert van Petegem, eerste geneeskundige en (kinder) psychiater bij De Hoop ggz. De studiedag vindt plaats op Dorp De Hoop, Provin- cialeweg 70 te Dordrecht.

Nico van der Lely zal tijdens het middagprogramma spreken over jongeren en alcohol. De bijdrage van Volkert van Petegem heeft als titel `(Christelijke) verslavingszorg en psychiatrie'. De beide lezingen worden aangevuld met informatie over de nieuwe be- handelafdelingen waarmee De Hoop ggz komend voorjaar zal starten: klinieken voor kinder- en jeugdpsychiatrie, voor jeugdige verslaafden en voor volwassen patiënten met dubbel-diagnoseproblematiek (verslaving en psychiatrie).

De studiedag duurt van 14.30 tot 21.30 uur. Tussen het middag- en het avondpro- gramma wordt een buffet verzorgd. De deelnemersbijdrage bedraagt 25,- per per- soon, te voldoen aan de zaal (contant of per PIN). Aanmelden voor de studiedag kan via de website www.dehoop.org/studiedag of bij het informatiecentrum van De Hoop ggz: 078 ­ 6111 222.

De Hoop is een ggz-instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop ggz biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psy- chiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re-integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en ouders. Voor meer informatie over De Hoop ggz kan men terecht op www.dehoop.org.