Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Bussum, 5 januari 2009

Regionale televisiezenders omarmen 'In Het Theater'

Vanaf donderdag 8 januari start het regionale televisieprogramma 'In het Theater'.
Het programma is het resultaat van een unieke samenwerking tussen verschillende regionale omroepen, theaters en theaterproducenten. Het programma voorziet de kijker van culturele informatie in zijn regio.

Iedere aflevering van 'In Het Theater' wordt voor elke regio op maat gemaakt en duurt ongeveer 20 minuten. In de wekelijkse uitzending komen diverse theaterproducties aan de orde die op dat moment in de betreffende regio te bewonderen zijn. Van toneel, dans en cabaret tot muziek, opera en musical.

In de reportages worden de voorstellingen door korte fragmenten in beeld gebracht, zijn reacties van het publiek te zien, wordt een blik achter de schermen getoond en komen de hoofdrolspelers uit de voorstellingen aan het woord. Verder zullen er wekelijkse tips gegeven worden over voorstellingen die in de komende weken zullen spelen in de regio. Het televisieprogramma wordt aangevuld met een website waarop recente informatie over het getoonde culturele aanbod te vinden is en in de toekomst de mogelijkheid tot het bestellen van kaartjes geboden wordt.

'In het Theater' wordt in opdracht van 'de Stichting Promotie Theater in de Regio' geproduceerd door de productiemaatschappij van Ivo Niehe in2 BV. De afleveringen zijn mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de VandenEnde Foundation, het SNS Reaal Fonds en het VSB Fonds. Zij onderschrijven het doel om het Nederlandse cultuuraanbod onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Het programma zal vanaf het nieuwe jaar wekelijks te zien zijn bij RTV Noord Holland, Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep Zeeland, Omroep Flevoland en Brabant 10.
---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht