Dienstenbond CNV

Nieuws

7 januari 2009

Atos Origin: salarisverhoging 2009 wel heel karig

Van uw werkgever ontving u een memo waarin uw directie toelichting geeft over het besluit in 2009 een heel magere verhoging toe te kennen. Wie normaal of goed functioneert krijgt er 1% bij en wie bijzonder goed heeft gepresteerd ziet zijn inkomen stijgen met 1,5%. In beide gevallen wordt zelfs de inflatie niet gecompenseerd. U zult niet in gejuich zijn losgebarsten.

De wel heel bescheiden verhoging wordt door uw werkgever gerechtvaardigd onder verwijzing naar de economische malaise. Het is de vraag of die vorm van loonmatiging wel verstandig is. Juist in economisch lastige tijden valt en staat een bedrijf met de gemotiveerdheid van zijn werknemers. Het is dan ook niet verstandig om de kostenreductie bij de werknemers neer te leggen. De werknemers van Atos Origin hebben door hun inzet er voor gezorgd dat het bedrijf in 2008 een behoorlijke omzet heeft behaald. Een beloning was dan ook eerder op zijn plaats geweest.

In de jaren dat CNV Dienstenbond met uw werkgever een cao afsloot werd over één totaalpakket onderhandeld. Geld maakte daar een onlosmakelijk onderdeel van uit.

En dat betekende dan ook dat er een fatsoenlijke salarisverhoging moest worden toegekend. Nu er geen cao meer is voelt uw werkgever zich volledig vrij een heel bescheiden verhoging toe te kennen.

Ook al komen wij (tijdelijk) niet meer aan tafel bij uw werkgever, CNV Dienstenbond zal doorgaan met de belangenbehartiging voor de leden. Zeker nu er geen cao meer is zullen wij de ontwikkelingen heel nauwlettend in het oog houden.

Mede om die reden is het heel belangrijk dat wij door de leden worden geïnformeerd over de ontwikkelingen bij Atos Origin. Door u dus. Zeker als die ontwikkelingen naar uw mening de verkeerde kant opgaan. Dat kan naar onderstaand mailadres.

Uiteraard zullen wij u informeren als er iets van belang te melden valt. Om de uitwisseling van informatie vlot te laten verlopen verzoek ik u vriendelijk uw privé mailadres door te geven. Mailt u dat naar s.bak@cnvdibo.nl