Ingezonden persbericht


Persbericht

08 januari 2009

Restaurant Cuba Libre wint toeristische Innovatieprijs '08 Zuid-Limburg stemt massaal op de genomineerden toeristische bedrijven

VVV Zuid-Limburg organiseerde afgelopen jaar de verkiezing voor de meest innovatieve toeristische ondernemer van het jaar 2008. Gedurende het gehele jaar is VVV Zuid-Limburg op zoek geweest naar ondernemers die zich wisten te onderscheiden met nieuwe ideeën, processen en diensten binnen de toeristisch-recreatieve sector. Inwoners en bedrijven in Zuid-Limburg konden uiteindelijk meestemmen op één van de twaalf genomineerden en maakte hier massaal gebruik van. Duizenden reacties kwamen er binnen op de website van VVV Zuid-Limburg. Met maar liefst 484 stemmen van de in totaal 2.894 stemmen won Cuba Libre de strijd nipt van de nummer twee Hotel Ons Epen (453) en nummer drie Parkstad Attractief (382).

De winnaar: Restaurant Cuba Libre
In het prachtige Zuid-Limburgse Vijlen heeft Cuba Libre het afgelopen jaar haar deuren geopend. Het restaurant kwam spectaculair in de nationale media met haar zoekactie naar een aap om de bananensoep te testen. Zelfs de nationale TV had meermaals aandacht voor deze unieke promotieactie. Het restaurant onderscheidt zich verder door haar heerlijke en bijzondere gerechten, maar ook door haar ongedwongen sfeer. Alles ademt Cuba. De muziek, het eten, maar ook het interieur en de muurschilderingen. Al met al een zeer terechte winnaar want Cuba Libre presenteert in alle opzichten een compleet innovatief concept!

VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2008
Op woensdag 7 januari werd gedurende de nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg in het Holland Casino te Valkenburg de eerste 'innovatieprijs' aan Cuba Libre aangeboden. De Vijlense ondernemer ontvangt hiervoor een speciaal ontworpen kunstwerk van de beeldhouwer Louis Wierts uit Schimmert. Onder alle stemmers zal VVV Zuid-Limburg een uniek VVV-verwenpakket verloten.

Toeristisch innoveren
Wereldwijd houdt 'innovatie' de gemoederen bezig. Constant blijven vernieuwen, is met name essentieel binnen de toeristische bedrijfstak waar ontwikkelingen vaak nog veel sneller gaan dan in andere branches. Vandaar ook dat VVV Zuid-Limburg in 2008 besloten heeft om een jaarlijkse toeristische innovatieprijs uit te reiken aan een innovatieve toeristische ondernemer. Door deze actie hoopt VVV Zuid-Limburg de aandacht te vestigen op vernieuwende projecten binnen de toeristische bedrijfstak van Zuid-Limburg. Dit om ondernemers te stimuleren om na te denken over veranderingen binnen hun eigen bedrijf, maar ook om innovatieve ondernemers een kleine duw in de rug te geven. VVV Zuid-Limburg zal de Innovatieprijs ook in 2009 continueren.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de Innovatieprijs kan contact opgenomen worden met de afdeling informatie en reserveringen van VVV Zuid-Limburg of via de website www.vvvzuidlimburg.nl, email: info@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (E 1,- p.g.).

***