ABVAKABO FNV

Sociaal Plan Postkantoren rond

Het Sociaal Plan betreffende de sluiting van Postkantoren BV is op 18 december door ABVAKABO FNV ondertekend. Een zeer ruime meerderheid van de leden heeft ingestemd met het Sociaal Plan. Daarin zijn maatregelen opgenomen die moeten voorkomen dat er gedwongen ontslagen vallen. Het accent ligt op begeleiding van werk naar werk. Behalve een budget voor compensatie van eventueel verlies aan pensioen en een lager inkomen, is er een ruim pakket aan mobiliteitsbevorderende maatregelen opgenomen.

Een half jaar geleden werd het Sociaal Plan massaal afgewezen door de leden. De onderhandelaars hebben de kritiek ter harte genomen en zijn erin geslaagd om een aantal verbeterpunten te realiseren. Dat heeft er toe geleid dat de leden nu wel hebben ingestemd.
* Lees meer in de nieuwsbrief (zie onderaan)
* Klik hier voor het sociaal plan

Sociaal Plan Postkantoren akkoord en ondertekend!
Akkoord Arbeidsvoorwaarden protocol PAB-ING

Het einde van een voor jullie in alle opzichten roerig jaar is in zicht. Als vakbonden zijn wij dan ook verheugd dat wij jullie op twee fronten goed nieuws kunnen melden. Uitslag stemming en ondertekening Sociaal Plan Postkantoren Afgelopen woensdag 17 december sloot de stemming over het Sociaal Plan Postkantoren. Na telling van de stemming is gebleken dat er een zeer groot draagvlak was voor het Sociaal Plan. Meer dan 90 procent van de leden van de drie bonden hebben voor het Sociaal Plan gestemd! De bonden hebben dan ook op donderdag 18 december hun handtekening gezet onder het Sociaal Plan. Daarmee is aan de voorwaarde voldaan om medewerkers die na 30 september Postkantoren verlaten, in aanmerking te laten komen voor een OVM uitkering op basis van de factor 1,1. De bonden willen graag hun waardering uitspreken voor de grote steun die blijkt uit deze uitslag. Ook willen zij graag alle kaderleden en leden bedanken die zich in het afgelopen jaar hebben ingezet voor de totstandkoming van het Sociaal Plan en de advisering door de Ondernemingsraad! Arbeidsvoorwaarden Protocol Postbank Advies Balie
Op 18 december is er ook gestemd over het arbeidsvoorwaarden protocol waarin de arbeidsvoorwaarden geregeld zijn voor medewerkers van de Postbank Advies Balies. Tijdens een bijeenkomst in Utrecht waren meer dan 160 medewerkers aanwezig om kennis te nemen van de uitleg en het standpunt van de bonden. De bonden zijn blij met de goede inhoudelijke discussie die gevoerd werd en de (kritische) vragen die gesteld werden. Na afloop van de discussie is er ter plekke door de aanwezige leden gestemd. De uitslag: 95 procent van de stemmers waren akkoord!
Toekomst
Ook het komende jaar zal ongetwijfeld een bewogen jaar worden. De veranderingen die dit jaar bij Postkantoren zijn ingezet zullen volgend jaar zichtbaar worden door de sluiting van een groot aantal kantoren. Wij hopen van harte dat de afspraken die we dit jaar hebben kunnen maken zullen bijdragen aan een soepeler veranderingsproces. Buiten kijf staat dat dit niet makkelijk zal zijn. Het zal van iedereen een grote inspanning vergen!
Ook als bonden zullen wij het komende jaar betrokken blijven bij Postkantoren. Wij zullen uiteraard toezien op een correcte uitvoering van het Sociaal Plan. Daarnaast zullen wij nog voor een aantal kleinere groepen medewerkers afspraken maken over hun toekomstige arbeidsvoorwaarden. Uiteraard zullen wij ook opnieuw onderhandelen over de cao Postkantoren. Langs deze weg willen wij alle leden graag ontzettend veel succes wensen bij de uitdagingen die het komende jaar zullen brengen. Wij hopen van harte dat eenieder zijn draai zal vinden en met een comfortabel gevoel zijn werk kan blijven doen, ondanks de veranderingen! Rest ons jullie goede feestdagen te wensen en uiteraard een goed nieuw jaar.

Met vriendelijke groet,
BVPP Caspar Vlaar en Tineke Klaasse-Veringmeijer
ABVAKABO FNV Anneke Stevens, Jan Grobben, Sander Martins en Bert Bouwmeester CNV Publieke Zaak Inge Bakker en Fetsje de Vries-Spaak