Ingezonden persbericht


Open Source, wat heb je daar nou aan?

Barneveld, 8 januari 2009 - In een artikel op Nu.nl Zakelijk werd Covide als één van de tien onmisbare Open Source programma's benoemd. De vraag is echter: Open Source, wat heb je daar nou aan?

Zonder dat u het misschien beseft heeft Open Source de afgelopen jaren een enorme opgang gemaakt. Het internet draait voor het grootste deel op open standaarden en open source software. Het gerenommeerde onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat in 2013 maar liefst 90% van alle Cloud Computing leveranciers gebruik maakt van open source software. Open Source moet dus iets heel bijzonders te bieden hebben.

Gratis' is niet de essentie van Open Source
Voor Open Source software hoeft meestal niet te worden betaald en zijn er sowieso geen jaarlijks terugkerende licentiekosten. Toch is 'gratis' niet de essentie van Open Source. De essentie van Open Source is dat de broncode voor iedereen beschikbaar is, in plaats van alleen voor de leverancier en dat Open Source gebruik maakt van open standaarden. Door het ontbreken van deze zogenaamde "vendor lock-in" kunnen ook andere leveranciers de software uitbreiden, aanpassen en daarop aansluiten en zijn geen ingewikkelde juridische constructies noodzakelijk om gebruikers te beschermen voor het geval dat de leverancier in de problemen komt. Dit zijn redenen voor de overheid om bij voorkeur te kiezen voor open source producten en standaarden. Dit zijn ook redenen waardoor de Europese Unie telkens weer in conflict komt met Microsoft, omdat Microsoft eigen producten en eigen standaarden aan de markt opdringt en daarmee andere leveranciers uitsluit.

Top Tien van onmisbare Open Source programma's volgens Nu.nl Zakelijk Vlak voor de Kerstdagen werd op Nu.nl Zakelijk in het kader van het daar opgezette Open Source Dossier een Wereld Top Tien gepresenteerd van onmisbare Open Source programma's. Allemaal fantastische programma's die elkaar ook goed verdragen en in sommige gevallen van elkaar gebruik maken. We zijn er trots op dat Covide als Nederlandse leverancier in deze wereldwijde top 10 staat. Open Source software maakt u veel minder afhankelijk van leveranciers, waarbij u ook nog eens flink op de licentiekosten bespaart. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar u moet de software normaal gesproken wel zelf onderhouden, installeren en beheren. Bovendien moet u zich afvragen hoe de support is geregeld. Want wie is eigenlijk de leverancier van de open source software en wie draagt zorg voor de kwaliteit?

Met Cloud Computing maakt Covide het wel heel makkelijk om Open Source te benutten De tegenstanders van Open Source benadrukken dat je te veel zaken zelf moet regelen met Open Source. Met Cloud Computing worden al deze problemen in één keer opgelost. Covide hanteert Cloud Computing om haar Open Source totaaloplossing voor klantgericht ondernemen (geïntegreerde CRM én CMS én SEO én Groupware én Telefooncentrale) direct vanuit de bron en met alle mogelijke support, aan te bieden. Klanten kunnen op elk moment vanaf elke plek via het internet gebruikmaken van een altijd up-to-date en uiterst stabiele oplossing. En zij hebben daardoor, naast de eerder vanwege de Open Source ontbrekende aanschaf- en licentiekosten, ook geen installatie-, hardware- en systeembeheerderskosten meer. Daarnaast kan men per maand meer of minder gebruikers afnemen en zelfs per maand de service helemaal stopzetten. Kortom: u hoeft feitelijk niets meer zelf te regelen en Covide zelf waakt over de kwaliteit! Open Source heeft de wereld dus veel te bieden op het gebied van kostenbesparing, samenwerken en transparantie. In de combinatie met Cloud Computing worden alle mogelijke nadelen teniet gedaan, terwijl er op het gebied van kostenbesparing nog grotere stappen worden gezet.

Enkele andere interessante artikelen in dit kader:
* Tien onmisbare open source-programma's
* Het Open Source Dossier op Nu.nl Zakelijk
* Free and Open Source Software vs. Cloud Computing
* Wat is Cloud Computing?

Over Covide

Covide is een eenvoudig te gebruiken complete oplossing voor klantgericht ondernemen. Covide laat u optimaal samenwerken binnen uw bedrijf om uw doelstellingen te realiseren. Covide is snel, betrouwbaar en veilig.

Covide is opgezet vanuit dezelfde filosofie als Google. Ongeacht of u bijvoorbeeld Apple of Windows gebruikt: alle functies 24 uur per dag en 7 dagen per week altijd en overal beschikbaar en niet meer investeren in ICT.

Covide is in het Engels en Nederlands beschikbaar en helemaal Open Source!

Contactpersoon: Willem Massier
E. willem.massier@covide.nl I. www.covide.nl

Covide
T. 0342-450930 (computer; 7 x 24 beschikbaar) / 0342-490364 (persoonlijk contact tijdens kantooruren) E. wmassier@covide.nl
I. www.covide.nl