Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 januari 2009

Acro Trio wint Ymere Baarsjes Beurs van ¤ 15.000

De Ymere Baarsjes Beurs is dit jaar gewonnen door drie meisjes die de bijzondere sport Acro Gym beoefenen. Op de Nieuwjaarsreceptie van De Baarsjes ontving het Acro Trio een vette cheque van stadsdeelvoorzitter Verburg. Met de prijs willen de meisjes onder meer een opleiding en sportmaterialen financieren.

Op het filmpje dat ze instuurden naar de wedstrijdsite demonstreren Loucky (20), Roos (22) en Anous (11) hun geweldige kunsten. Het Acro Trio is een van de 16 inzenders voor de Ymere Baarsjes Beurs. Baarsjesjongeren konden voor deze wedstrijd hun talent filmen. Bezoekers van de website konden stemmen op het leukste filmpje en op die manier bepalen wie er met ¤ 15.000 naar huis gaat.

De sport Acro Gym met elementen van acrobatiek en turnen leent zich goed voor een spectaculair filmpje. Met de mobiele telefoon filmde trainster Marit de spectaculaire acrobatische kunsten van het Acro Trio. Voor de bezoekers van de website was het duidelijk dat het talent van de meisjes beloond moest worden. Loucky: "Met het geld van de Ymere Baarsjes Beurs kunnen we een docentenopleiding volgen. Daarnaast willen we graag nieuwe matten, een vanggordel en andere materialen voor onze club kopen. Dat is best duur, maar met deze prijs is het ineens mogelijk."

Stadsdeelvoorzitter Verburg: "De Ymere Baarsjes Beurs heeft aangetoond dat het stadsdeel vol talent zit. Wij vinden het belangrijk jongeren te helpen hun talent te ontdekken. En we helpen ook bij de ontwikkeling van dat talent. We weten nu ook dat we een Nederlands Kampioen snooker in ons stadsdeel hebben, een paar geweldige jonge rappers en een meisje dat prachtige schilderijen maakt. Ik ben echt trots op onze jongeren."

De Ymere Baarsjes Beurs is een initiatief van woningcorporatie Ymere, het ROC van Amsterdam en stadsdeel de Baarsjes. Gesponsord door Weekblad Echo, AT5 en Shivalinge. De prijs werd in 2005 in het leven geroepen om talentvolle jongeren in de Baarsjes vooruit te helpen. Mandy Servais (modeontwerpster) was de eerste winnares en Larbi Ahmed Salah (documentairemaker) won de tweede Ymere Baarsjes Beurs. Alle talenten zijn nog te bewonderen op de website: www.Baarsjes.nl/talent

Meer informatie: Ruud Sjoerdsma, 06 - 171 44 471, r.sjoerdsma@baarsjes.amsterdam.nl