Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 08-01-2009

Brandstichting woning
HOOGEVEEN Woensdagmorgen brak er brand uit in een leegstaande woning aan De Fazant. Door vermoedelijk een brandende krant door de brievenbus gooien raakten de achter de voordeur liggende folders en post vlam. Hierdoor ontstond een gat in de houten vloer waarna de woning vol rook kwam te staan. De gealarmeerde brandweer trof een woning vol rook aan. De woningstichting doet aangifte van vernieling. (09-001747)

Man vernielt goederen in supermarkt
ASSEN Het personeel van een supermarkt aan Het Sticht kreeg woensdagmiddag te maken met een vreemde klant. Een 37-jarige Assenaar trok diverse goederen uit de schappen waarna dit op de grond terecht kwam. Voor ongeveer 25 euro aan producten werden hierbij vernield. Hij werd door het personeel overmeesterd en overgeleverd aan de politie. Na overleg met het OM werd de met psychische problemen kampende man inverzekering gesteld. (09-001889)

Sporen leiden naar mogelijke dader
ASSEN Verse sporen in de sneeuw bracht de politie woensdag naar een woning in de Henriette Ronnerstraat alwaar een van diefstal afkomstige ligstoel werd aangetroffen. Nadat een bewoner van de Houtlaan woensdagmorgen de diefstal van twee in zijn achtertuin staande tuinstoelen ontdekte, constateerde hij verse schoensporen in de sneeuw. De ingeschakelde politie volgde het spoor en kwam bij een woning aan de Henriette Ronnerstraat uit. Hier werd een van de stoelen aangetroffen. De bewoners verleenden hun medewerking aan het onderzoek en toonden daarbij hun schoenen. Deze voldeden niet aan het aangetroffen profiel en maat. Toen een 21-jarige zoon opgetrommeld werd en ter plaatse verscheen voldeed zowel de maat als het profiel aan het aangetroffen spoor. Hij ontkende de diefstal maar verklaarde een stoel gevonden te hebben. Hij werd aangehouden en na overleg met het OM en kreeg hij een dagvaarding en mag zich binnenkort voor vrouwe justitia verantwoorden. (09-001794)

Aanrijding met letsel
BEILEN Woensdagavond raakte een 22-jarige vrouw uit Hoogersmilde gewond bij een aanrijding op de kruising van de N381 met de afslag naar de A28. De vrouw reed in haar auto over de N381 en kwam uit de richting van Emmen en wilde rechtdoor in de richting van Drachten. Uit tegengestelde richting kwam een 27-jarige automobilist uit Mijdrecht. Deze wilde linksaf slaan de A28 op in de richting van Assen en verleende volgens de vrouw geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en met onbekend letsel overgebracht naar het WZA. De man uit Mijdrecht verklaarde dat de vrouw eerst op de baan voor rechtsaf reed en plotseling toch rechtdoor reed. De politie stelt een onderzoek in. (09-002001)

Alcomobilist

GASSELTE In de nacht van woensdag op donderdag bekeurde de politie op de Achter de Brinken een 62-jarige autobestuurder uit Gasselte. Hij blies 260 ug/l. (09-002007)

Woninginbraak

RUINEN In een woning aan de Jan Wierengaweg vond woensdagavond een inbraak plaats. Een raamkozijn werd vernield waarna de dader binnen kon komen. De buit bestond uit sieraden, een lcd-tv, geld en diverse bescheiden. (09-001998)

Inbraak kantoorpand
ASSEN In een kantoorpand aan de Oostersingel vond donderdagmorgen een inbraak plaats. Twee ramen werden met stenen ingegooid waarna een beamer en een laptop ontvreemd werden. (09-002021)

Politie treft hennepkwekerij aan

TYNAARLO In een vakantiewoning op een camping aan de Zuidlaarderweg ontdekte de beheerder woensdagavond een hennepkwekerij. Omdat de verwarmingsketel een vreemd geluid maakte bleek tijdens onderzoek door de beheerder dat de waterleiding gesprongen was en ontdekte de man tevens de kwekerij. Er werden 119 planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur aangetroffen, inbeslaggenomen en vernietigd. De eigenaresse van het huisje, een 52-jarige vrouw uit Groningen, zal binnenkort gehoord worden. (09-001997)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280