Ingezonden persbericht


LaCie Hard Disk Max: meer dan alleen hoge capaciteit


· Gebruiksvriendelijke en efficiënte USB-opslag met twee schijven
· RAID-functionaliteit voor maximale prestaties en betrouwbaarheid
· Hubpoort-functie

· Met compleet softwarepakket voor eenvoudig formatteren en back-uppen

Parijs, 8 januari 2009 - LaCie lanceert de gebruiksvriendelijke LaCie Hard Disk Max, een opslagsysteem met geavanceerde RAID-databeveiliging. De LaCie Hard Disk Max beschikt over 2TB* aan opslagcapaciteit en is geschikt voor pc en Mac. Daarnaast is dit stijlvolle opslagapparaat exclusief voor LaCie ontworpen door industrieel ontwerper Neil Poulton. Dit apparaat komt tegemoet aan de eisen van gebruikers die zowel capaciteit als stijl willen.

De LaCie Hard Disk Max beschikt over twee diskdrives met elk 1TB aan capaciteit en twee RAID 0- en RAID 1-standen. Met een schakelaar aan de achterkant van het apparaat kan de gebruiker schakelen tussen beide RAID-standen. De RAID 0-stand maakt een razendsnelle dataoverdracht mogelijk vanaf beide harde schijven. De RAID 1-stand 'spiegelt' de data op beide schijven. Het opslaan van een exacte kopie biedt een maximale databetrouwbaarheid.

"De LaCie Hard Disk Max is de ideale oplossing voor de opslag van grote hoeveelheden data. Het apparaat biedt gebruikers hoge prestaties en een optimale gegevensbescherming", zegt Lise Manteau, Product Manager bij LaCie. "Het is daarnaast een elegant ontwerp. Bovendien is de harddisk zeer gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd."

Gebruikers kunnen beide harddisks van 1TB eenvoudig instellen op de gewenste RAID-stand. De LaCie Hard Disk Max wordt geleverd met de LaCie Setup Assistant waarmee de gebruiker de diskdrives snel en makkelijk kan formatteren. LaCie levert dit apparaat tevens met de Genie Backup Assistant voor pc en de Intego Backup Assistant voor Mac.

Aan de voorkant van de slanke, pianozwarte behuizing van de LaCie Hard Disk Max zit een USB 2.0-poort waarop de gebruiker een ander extern opslagmedium kan aansluiten voor back-ups. De Hard Disk MAX heeft rondom blauwe led-verlichting. Dit licht verandert bij eventuele problemen in rood. Daarnaast wordt de LaCie Hard Disk Max geleverd met een exclusieve One Year Unlimited Online Backup-dienst, met vanaf de installatie één jaar lang ongelimiteerde online back-up.

Prijs en beschikbaarheid
De LaCie Hard Disk Max in een ontwerp van Neil Poulton is wereldwijd te verkrijgen via de LaCie Store Online en LaCie resellers+. De consumentenadviesprijs is vanaf 259 euro, inclusief btw.