Ingezonden persbericht


Nederlandse dochterondernemingen van Altran per 1 januari gefuseerd

Amsterdam, 8 januari 2009 - Altran Netherlands B.V., de Nederlandse holding van een toonaangevende technische consultancy organisatie, kondigt vandaag aan dat het gefuseerd is met haar Nederlandse dochterondernemingen, Altran CIS B.V., specialisten op het gebied van business process management en informatiemanagement en Altran Technologies Netherlands B.V., gespecialiseerd in de high-tech industry. Het bedrijf heeft de naam Altran B.V.

Door de fusie worden de krachten gebundeld en kunnen klanten nog beter worden bediend. De Nederlandse directie, bestaande uit Yves de Beauregard en Martijn Cornelis, heeft besloten dat de genoemde Nederlandse bedrijven van Altran per 1 januari 2009 fuseren. De fusie heeft geen directie consequenties voor de overige Nederlandse Altran dochters, Fagro Consultancy (financiële consultancy) en DCE Consultants (implementatie van strategie en innovatie). Wel zal de samenwerking met hen waar mogelijk verder worden uitgebreid.

De ondernemingsraad van Altran CIS heeft positief over dit besluit geadviseerd. Deze fusie betekent dat Altran CIS B.V., Altran Technologies Netherlands B.V. en Altran Netherlands B.V. één organisatie zullen worden met circa 200 consultants.

De redenen voor deze fusie zijn in de eerste plaats om één gezicht aan klanten te tonen, wat leidt tot duidelijkheid aan beide kanten. Ten tweede is het gemakkelijker om krachten te combineren wanneer er één organisatie is. Ten derde, als één bedrijf kan Altran B.V. efficiënter werken en processen en procedures standaardiseren en harmoniseren. Dit zal kosten besparen en de verdere groei van het bedrijf in de toekomst bevorderen.

###

Over Altran
Altran is de toonaangevende consultancy-firma op het gebied van innovatie en technologie. Met ongeveer 17.500 consultants is Altran actief in tal van disciplines, variërend van engineering en kwaliteitszorg tot informatietechnologie en organisatieadvies. Altran ondersteunt bedrijven in iedere fase van de innovatiecyclus. Klanten vertrouwen op Altran voor - bijvoorbeeld - het volgen en monitoren van technologische ontwikkelingen, toegepast wetenschappelijk onderzoek, het productgereed maken van technologische innovatie en het productierijp maken van uitvindingen. Altran ondersteunt klanten in vrijwel iedere branche: automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie en energie. Altran, opgericht in 1982, is actief in twintig landen. De omzet bedroeg in 2007: 1.591 miljoen euro. Kijk voor meer informatie op www.altran.com en www.altran.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:
Text 100 Public Relations
Carolien Hoogerwaard
T: +31 (0)20 530 4346
E: carolien.hoogerwaard@text100.nl