Optimale ontwikkelomgeving voor EPSS


Nieuwe release LearningGuide Manager nu beschikbaar

'S-HERTOGENBOSCH, 20090108 -- Innovatief, krachtig en veelzijdig. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van LearningGuide Solutions' nieuwe release van LearningGuide Manager, het auteurs- en publicatiesysteem voor het ontwikkelen van Elektronische Performance Support Systemen (EPSS) en andere leeroplossingen.

Het auteurssysteem LearningGuide Manager stelt organisaties in staat kennis optimaal te borgen en op de gewenste manier te ontsluiten richting haar eindgebruikers. Op deze manier kan altijd voor de leeroplossing worden gekozen die het beste past. Inmiddels werken ruim 200 organisaties met LearningGuide Manager, waaronder APG, Arcadis, Deloitte, Disney, Bavaria, Boskalis, Rabobank, Ministerie van Justitie, Provincie Groningen, Gemeente Amsterdam en ruim 25% van het middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

In de nieuwe release van LearningGuide Manager, versie 6.0, is de gebruiksvriendelijkheid geoptimaliseerd en is het aantal features aanzienlijk uitgebreid. Eén van deze nieuwe mogelijkheden is een geïntegreerde `Flowchart Editor', waarmee de meest gecompliceerde processchema's eenvoudig kunnen worden ontwikkeld en onderhouden, zonder gebruik te hoeven maken van externe software.

Daarnaast is de geïntegreerde ontwikkelmethodologie verder verfijnd. Hierdoor is het nog eenvoudiger om snel en in eigen beheer leer- en supportmaterialen te ontwikkelen voor uiteenlopende processen, procedures en ICT-applicaties. LearningGuide Manager biedt auteurs nu nog betere ondersteuning bij het ontwikkelen door middel van de `Remote Support' optie. De gebruiker kan zo eenvoudig zijn auteursomgeving delen met de helpdesk van LearningGuide Solutions en op deze manier direct ondersteuning krijgen bij vragen.

De nieuwe versie van LearningGuide Manager is verkrijgbaar in een `Standard' en `Professional' licentie. Ten opzichte van de `Standard' licentie biedt de `Professional' licentie een `alles-in-één' oplossing, die ook de `FlowChart Editor' en alle mogelijke publicatieformaten omvat. De inhoud kan direct worden gepubliceerd in een EPSS (html), een cursusboek (pdf) of unieke online help (chm) bij iedere gewenste applicatie. Bovendien kan de inhoud ook als e-learning cursus (scorm-compliant) worden gebruikt in een Learning Management Systeem. Er kunnen zelfs publicaties worden gemaakt voor mobiele apparatuur zoals PDA's, zodat medewerkers onderweg altijd en overal de juiste informatie of instructies kunnen raadplegen.

Over LearningGuide Solutions
LearningGuide Solutions levert Elektronische Performance Support Systemen die eindgebruikers op eenvoudige wijze op de werkplek ondersteunen bij het toepassen van werkprocessen, desktop- en bedrijfsapplicaties. LearningGuide Solutions, met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van standaard en maatwerk leercontent en levert verschillende en aanvullende diensten op het gebied van performance support.