Turkije missie levert kansrijke contacten op voor NL deelnemers


automotive handelsmissie succesvol verlopen

TURKIJE, 20090108 -- Eind november 2008 heeft een handelsdelegatie van 15 Nederlandse automotive bedrijven de Turkse automotive industrie bezocht. Naast inzicht in de ontwikkelingen binnen de Turkse automotive sector was de missie ook bedoeld om concrete business contacten op te doen. De missie was georganiseerd door adviesbureau FIER Automotive ism NEVAT, en iov de EVD, agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. De interesse van Turkse zijde was zo groot dat een delegatie van Turkse automotive producenten in de eerste kwartaal van 2009 een meerdaags bezoek aan Nederland zal gaan brengen. Daarnaast bereidt FIER nieuwe projecten voor gericht op de Turkse automotive industrie.

De delegatie bestond uit bedrijven actief in ontwikkeling en produceren van voertuigen en systemen, geven van trainingen en toeleveranciers van delen. Er zijn concrete leads voor de deelnemers over samenwerkingen en het leveren van componenten en productiesystemen van en naar Turkije.

De regio's Istanbul, Gebze, Bursa en Izmir werden bezocht. De missie bestond uit het bezoeken van OEM's en toeleveranciers van componenten voor personenwagen, bus, truck en trailers. Verder waren minicongressen en meerdere matchmaking bijeenkomsten georganiseerd. Iedere deelnemer had naast het algemene programma ook een individueel bezoekprogramma

De deelnemers kijken met tevredenheid terug op een geslaagde handelsmissie. De Turkse automotive industrie is sterk ontwikkeld en men is zich ervan bewust, dat men moet blijven investeren in equipment, R&D en human resources,. De Turkse industrie is daarom continu op zoek naar westerse partners met deze technologische kennis, dit biedt weer mogelijkheden voor de Nederlandse bedrijven.

Het netwerk van FIER in Turkije biedt de bedrijven de mogelijkheid gebruik te maken van haar diensten op het gebied van marktonderzoek, purchase support, outsourcing, subsidies en ondersteuning in samenwerkingsprojecten zoals joint-ventures.
Daarnaast heeft FIER diverse automotive missies op het programma staan voor 2009. Zie voor meer informatie www.fier.net/events.





FIER Automotive