Thuisbezorgd.NL maakt recordjaar door


ENSCHEDE, 20090108 -- Thuisbezorgd.NL verwerkte in 2008 voor 30 miljoen Euro aan online eten bestellingen en maakte daarmee een recordjaar door. De website groeide gemiddeld 60% ten opzichte van 2007 en is eveneens aan een sterke Europese opmars bezig. In het jaar 2000 werd het bedrijf met een startkapitaal van 100 gulden op een zolderkamer opgericht, volgende week neemt Thuisbezorgd.NL haar intrek in een kapitale villa in Enschede.

Dat de economische crisis Thuisbezorgd.NL niet beïnvloedt is volgens directeur Jitse Groen logisch te noemen:
'Het is natuurlijk zo dat mensen minder snel een pizzaatje bestellen. Deze groep mensen wordt echter vervangen door de mensen die vroeger uit eten gingen maar dat nu te duur vinden. Daarnaast zien we wel dat de markt in zijn geheel het wat lastiger heeft. Onze website heeft daar echter geen last van. Wel wordt er steeds meer besteld bij de goedkopere restaurants. Het heeft dan juist nut onze site te bezoeken want de prijzen zijn daar gemakkelijk te vergelijken.'

Verwacht Thuisbezorgd.NL dan helemaal geen tegenwind? 'Als het echt tegen gaat zitten in de economie gaan wij dat uiteraard ook wel voelen, maar met een groei van 60% kun je wel een paar procent inleveren voordat je het echt gaat merken.' aldus Groen. Voor januari verwacht Thuisbezorgd.NL dan ook een groei van 10-15% ten opzichte van november 2008.