Ingezonden persbericht


Samsung lanceert interactieve Blu-ray Disc-spelers en energiezuinige LED-Backlight TV's

Interactiviteit en ultraslank design inspireren Samsung op CES 2009

Las Vegas, 8 januari 2009 ­ Samsung introduceert op CES 2009 ultraslanke designproducten die meer interactiviteit en intuïtieve gebruiksinterfaces bieden, passend bij de verschillende lifestyles van de consument. De milieubewuste LED-Backlight-televisies verbruiken tot 40% minder stroom. Via de unieke DLNA-technologie is een ethernetverbinding op TV zo gemaakt. Met een automatische regelaar op de stijlvolle BD-P4600 Blu-ray Disc-speler halen consumenten altijd het beste TV-beeld in huis. Samsung laat met haar vernieuwde visie op de 'Seamless Experience' producten naadloos op elkaar aansluiten.

Samsung heeft met de productaankondigingen 46 CES Innovation Awards gewonnen. Deze bekroningen onderstrepen de kracht van Samsung om in connectiviteit, content, creativiteit en componenten het hoogste niveau te bereiken. Het zijn deze 4 C's die de Seamless Experience vormen. Of het nu om televisies, music players of Home Theater Systems gaat. Samsung heeft het werkgeheugen van haar producten uitgebreid om HD-content over te kunnen brengen. HDTV's bevatten de unieke DLNA-technologie. Ook toont Samsung op CES Blu-ray Disc-spelers met een ethernetverbinding via WiFi of USB.

Energiezuinige Samsung TV's

Samsung introduceert een stand-alone-categorie LED-Backlight televisies als onderdeel van haar uitgebreide lijn HDTV's. De LED-Backlight TV's vormen een nieuwe standaard in beeldkwaliteit en energieverbruik. In 2009 lanceert Samsung een volledige line-up LED-TV's van 32 tot 55 inch met zeer hoge contrastwaarden. Alle Samsung LED-Backlight-televisies zijn milieuvriendelijke apparaten die ongeveer 40% minder stroom verbruiken dan standaard LCD-TV's. Daarmee zijn deze Samsung televisies veel zuiniger dan de norm die het Europese Eco-label Flower hanteert. De televisies bevatten geen kwik en de voet van de TV's is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De Samsung B6000 is de dunste LED-TV ter wereld met ingebouwde tuner. Met het nieuwe wandbevestigingssysteem hangt de televisie veel dichter op de wand. De afstand tussen wand en televisie wordt verkleind tot 2,1 cm.

Samsung partnership met Yahoo!: extra digitale content

Op CES 2009 is voor het eerst het resultaat van de samenwerking tussen Samsung en Yahoo! te zien. Internet@TV is een contentservice op de Samsung 7-, 8- en 9-serie LCD-, de 7 serie Plasma-televisies en alle Samsung LED-tv's. Daarmee heeft de gebruiker widgets en digitale content altijd binnen handbereik zoals de Yahoo!-websites Flickr, Yahoo! News en links naar derden zoals YouTube(TM). Met een ethernetverbinding op de TV kunnen gebruikers van de Samsungservers content downloaden.

Samsung TV: een goed gevoel met connectiviteit
Samsung heeft in haar lijn Crystal TV's het gepatenteerde dubbele injectieproces toegepast. Het resultaat is een Samsung Crystal TV met een zachter uiterlijk dat in elk interieur past. Samsung introduceert de HDTV 6000- en 7000-serie in Nederland in de eerste helft van 2009. De Samsung LCD-HDTV 6-serie (19, 22, 32, 37, 40 en 46 inch) en 7-serie en Plasma-HDTV's 6- en 8-serie komen dit jaar ook in Nederland uit.

Samsung Blu-ray Disc en Home Theater Systems
De Samsung BD-P4600 is de platste Blu-ray Disc-speler ter wereld. Het apparaat heeft een automatische regelaar die zorgt voor het beste beeld op een Samsung TV. Op CES toont Samsung drie stand-alone Blu-ray Disc-spelers en drie Home Theater Systems. De Samsung HT-BD8200 is het eerste Samsung Blu-ray Disc Home Theater System als candybar-model.

De Samsung BD-P3600 en BD-P1600 zijn in Nederland in de eerste helft van 2009 verkrijgbaar. De Samsung BD-P4600 is in Nederland in de tweede helft van 2009 verkrijgbaar. De Samsung HT-BD8200, HT-BD7200 en HT-BD1250 zijn dit jaar ook in Nederland verkrijgbaar.

Samsung camcorders
Samsung introduceert zes nieuwe camcorders op CES 2009 waaronder de HMX-H100. Deze full-HD camcorder met uitbreidbaar SD-geheugen levert hoge prestaties. Samsung onthult op CES ook de SMX-F30 als onderdeel van de nieuwe YouTube(TM)-camcordergeneratie.

De Samsung SMX-F30,en de HMX-H100 uit de H-serie full-HD camcorders zijn in 2009 in Nederland verkrijgbaar.

Samsung camera's
De Samsung WB500 is 's werelds eerste digitale camera met een 24 mm groothoeklens en 10x optische zoom. Bovendien filmt deze camera haarscherp in HD-kwaliteit.

Samsung lanceert vier nieuwe digitale camera's. De Samsung WB500 10,2 megapixel camera is vanaf februari 2009 in Nederland verkrijgbaar. Net als de Samsung ES55. De Samsung PL60 en ST50 zijn in Nederland vanaf maart 2009 verkrijgbaar.

Samsung media players
De Samsung P3 is 1 cm dun en heeft een 3 inch breedbeelddisplay. Deze multimedia player heeft een EmoTure(TM)-interface. Als je je vinger vliegensvlug over het display beweegt, start de audio player, fotocollectie, voicerecorder of FM-radio op.

De Samsung P3 (4, 8, 16 en 32 GB) is dit jaar in Nederland verkrijgbaar.

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en LCD-TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld van de afgelopen vijf jaar. Op dit moment staat Samsung op de 21ste positie van de ranglijst van de meest waardevolle merken in de Interbrand Global Brands top 100. Wereldwijd zijn bij Samsung 150.000 werknemers actief in 134 vestigingen in 62 landen. In 2007 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 103,4 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Samsung scoort niet alleen in marktaandelen sterk. Jaarlijks besteedt Samsung bijna 10% van haar omzet aan R&D. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat innovatie om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. De internationale waardering voor de vernieuwende producten is groot. In 2007 won Samsung 26 IF product design awards en 22 Red dot design awards. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.