Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Handtasdief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 45-jarige vrouw uit Enschede werd donderdag 8 januari aangehouden omdat zij op heterdaad werd betrapt op diefstal van een handtas.

Donderdagmorgen 8 januari omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding van diefstal van een handtas. Een 30-jarige vrouw vermiste haar handtas in een café aan de Hofstraat in Enschede. Een medewerker kon de tas even later teruggeven omdat deze gevonden was door een bezoekster van het café. Uit de tas bleken twee telefoons, geld en twee bankpassen te zijn weggenomen. Een bekende van de vrouw belde het telefoonnummer van de gestolen telefoon. Deze ging over in de jas van de andere café bezoekster die in eerste instantie de tas aan de barman had gegeven. De vrouw, een 45-jarige Enschedese, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de vrouw in het bezit was van de twee gestolen telefoons en de twee bankpassen, het geld werd niet terug gevonden. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-002585)

Vrouw mishandeld, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 28-jarige vrouw uit Enschede werd op woensdag 7 januari mishandeld door een nog onbekende man op de Haaksbergerstraat in Enschede. De politie zoekt de dader en getuigen van de mishandeling.

Woensdagmiddag 7 januari omstreeks 13.40 uur deed een 28-jarige Enschedese vrouw aangifte van mishandeling. Bleek dat de vrouw eerder die ochtend door een nog onbekende man mishandeld was op het parkeerterrein van een winkel aan de Haaksbergerstraat in Enschede. De vrouw werd uitgescholen en geslagen met een ijzeren staaf. Het signalement van de man:
- ongeveer 20 a 25 jaar

- blanke huidskleur

- donker gekleed

- stoppelbaardje

- onverzorgd uiterlijk

De politie is opzoek naar de dader. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de mishandeling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-002386)

Fietser gewond na aanrijding met auto

Nijverdal

Een 17-jarige fietser uit Nijverdal raakte woensdag 7 januari gewond toen hij op zijn fiets op de Grotestraat in Nijverdal werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Woensdagmiddag 7 januari omstreeks 13.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Grotestraat in Nijverdal. Bleek dat een 17-jarige jongen uit Nijverdal vanuit de Esweg, de Grotestraat wilde oversteken. Dit werd niet opgemerkt door een 31-jarige automobilist uit Almelo, die een rij wachtende auto's links inhaalde op de Grotestraat, omdat hij verderop links de Joncheerelaan op wilde rijden. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-002431)

Hennepplantage ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 7 januari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Maanstraat in Enschede aangetroffen.

Op woensdagavond 7 januari omstreeks 17.30 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Maanstraat in Enschede. In een woning werden in totaal 134 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 27-jarige bewoner kon later die avond worden aangehouden door de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt

(08-092270)

Ruzie in caravan ontaard in een aanrijding

Reutum

Woensdag 7 januari heeft een vechtpartij plaats gevonden in een caravan op de Oldenzaalseweg in Reutum. De ruzie werd op straat voortgezet door een achtervolging waarbij een auto van een van de deelnemers van de weg werd gereden. De politie heeft een 51-jarige man uit Dedemsvaart, een 39-, 40- en een 61-jarige man, allen woonachtig in Borne, aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de ruzie en aanrijding. (09-002551)

---- --