Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlanders vertragen hun internet met oudere draadloze routers

Alice geeft supersnelle draadloze router aan nieuwe abonnees

Nijmegen, 8 januari 2009 - Veel Nederlanders vertragen onbewust hun internetverbinding door het gebruik van een oudere draadloze router. Draadloze routers die ouder zijn dan twee jaar kunnen de snelheid van een supersnelle verbinding vaak niet aan en geven daarom een lagere snelheid door dan waar mensen voor betalen bij hun service provider. Dit merkt internet en service provider Alice in de praktijk en geeft daarom in januari aan nieuwe abonnees een supersnelle draadloze router. "Als de maximum snelheid van een router lager is dan de snelheid die in huis binnenkomt en waarvoor je betaalt, gaat een (groot) deel van de snelheid verloren. Dan betalen mensen maandelijks voor een snelle verbinding terwijl ze met een veel trager netwerk werken. Dat is echt zonde", aldus Wilfried Gradus, Manager Marketing en Sales bij Alice.

Klanten die voor Alice kiezen doen dat meestal omdat ze supersnel internet willen tegen een heel goede prijs. Ook blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek van Alice dat een draadloze verbinding belangrijk is voor gebruikers van internet en telefonie. Mensen willen graag in hun hele huis gebruik maken van hun snelle internetverbinding. "Daar willen wij bij helpen en daarom geven we deze snelle router weg", voegt Gradus toe.

De Sitecom router die Alice in januari cadeau geeft, beschikt over de nieuwste N-standaard, waarmee de gebruiker de snelheid van de Alice lijn tot maximaal 20Mbit/s ook daadwerkelijk draadloos kan ervaren. Daarnaast is het bereik van deze Sitecom router vele malen groter dan vergelijkbare routers waardoor je overal in huis supersnel kunt internetten. Bovendien kan door de slimme technologie de draadloze verbinding heel eenvoudig goed worden beveiligd.

Voor meer informatie over de router en de actie, zie: www.alice.nl

Over Alice (www.alice.nl)
Alice biedt een duidelijk aanbod voor internet eventueel in combinatie met vaste telefonie. Deze diensten hebben allemaal dezelfde overeenkomsten: ze zijn helder, eenvoudig en zonder een vast contract. Sinds de lancering in augustus 2007 is de naamsbekendheid van Alice toegenomen tot 50% en hebben 80.000 Nederlanders zich aangemeld als klant. Alice is een dochteronderneming van Telecom Italia en wordt in Nederland door BBned. Tevens dochter van Telecom Italia op de markt gebracht. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken in Nederland met een dekking van ruim 85%. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. Daaronder vallen ook de service providers BBeyond en InterNLnet.

Perscontact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Daniëlle van Gerven
Alice
Tel: 06 22 554927
mailto: danielle.van.gerven@nl.alice.nl

Daniëlle Friskes
Edelman
tel: 020 3010980
mailto:danielle.friskes@edelman.com