Gemeente Wijdemeren


Gemeente Wijdemeren: Verkeersmaatregelen ijspret

Er heerst schaatskoorts in Wijdemeren. Om het verkeer in goede banen te leiden, gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen in Ankeveen, Kortenhoef en Loosdrecht.

Let op! In de hele gemeente Wijdemeren geldt een wegsleepregeling (ook in het gedeelte van Maarssen). Foutparkeerders draaien op voor de wegsleepkosten.

Ankeveen

Parkeerverbod
Het is verboden te parkeren:

* op (gedeelte) van het Hollands End

* op het Stichts End (centrum van Ankeveen)

* in bocht van de Loodijk (bij molen)

Wel parkeren

* op het gedeelte Stichts End, gelegen buiten de bebouwde kom, mag u tussen het verplichte fietspad en de rijbaan parkeren (aan de overzijde geldt een parkeerverbod voor de wintermaanden)

Eénrichtingsverkeer

* In Ankeveen heeft de gemeente éénrichtingsverkeer ingesteld. Het dorp is aan de zijde van het Stichts End afgesloten voor inkomend verkeer. Het verkeer kan aan de zijde van de Loodijk het dorp binnenrijden en via het Stichts End het dorp via 's-Graveland of Nederhorst den Berg verlaten.

Kortenhoef

Parkeerverbod
Het is verboden te parkeren:

* Kortenhoefsedijk aan slootzijde (oostzijde)

* Kortenhoefsedijk (westzijde) tussen Kattenbrug en Dode Eind
* Bermen Kortenhoefsedijk tussen Vreelandseweg en Dode Eind (afgezet met rood lint).

Eénrichtingsverkeer

* De Kortenhoefsedijk is bij de Kerklaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer kan vanaf de Vreelandseweg de ijsbaan bereiken.
* Op het Moleneind heeft de gemeente éénrichtingsverkeer ingesteld. Het Moleneind is afgesloten vanaf de kant van Kortenhoef/Vreelandseweg.

Loosdrecht

Parkeerverbod
Het is verboden te parkeren:

* Nieuw Loosdrechtsedijk

* Breukeleveensemeentje

* Herenweg

* Oud Loosdrechtsedijk

* Horndijk

* Moleneind

* Nieuweweg

* Oud Loosdrechtsedijk tussen de 's-Gravelandsevaartweg (rotonde 't Bruggetje) en het centrum van Oud Loosdrecht
* Op de Bloklaan nabij het Fort en zoals aangegeven
* Langs het fietspad van de Nieuweweg

Verkeersomleidingen en éénrichtingsverkeer

* Verkeer komend vanaf de Vreelandseweg (N201) naar Loosdrecht wordt geleid via de 's-Gravelandsevaartweg naar Oud loosdrecht - Nieuw Loosdrecht - Muyeveld - Boomhoek - Breukeleveen en Tienhoven. Moleneind is aan deze zijde afgesloten.
* Op de Oud Loosdrechtsedijk geldt eenrichtingsverkeer vanaf de kant van Nieuw Loosdrecht/'s-Gravelandsevaartweg en is het verboden deze weg in te rijden vanaf de kruising Horndijk/Moleneind.
* Voor de Herenweg in Breukeleveen heeft de gemeente eenrichtingsverkeer ingesteld en is het verboden deze weg vanaf de Nieuweweg in te rijden.
* Er is éénrichtingsverkeer ingesteld op de Nieuweweg in Maarssen bij recreatiegebied De Strook (rijrichting vanaf de Herenweg naar het Zandpad).

(08-01-2009)