Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Turkse hoteliers geven tijdelijk extra vroegboekkortingen

Klanten Corendon profiteren zo van voordeel tot 700 euro

Lijnden, 8 januari 2009 - Corendon komt vandaag met extra vroegboekkortingen. De Turkije specialist hanteert 'crisisprijzen in crisistijden' waardoor het ook in deze tijd voor vrijwel iedereen mogelijk is om op vakantie te gaan. Turkse hoteliers en Corendon hebben hiervoor de handen ineen geslagen, om zo prijzen voor de zomer 2009 aanzienlijk te verlagen met kortingen die op kunnen lopen tot ruim 700 euro per kamer in het hoogseizoen.

Turkije geliefd
Turkije mag zich met circa 780.000 Nederlandse vakantiegangers in 2008 tot de top drie van de populairste Europese vliegbestemmingen rekenen. Volgens onderzoek uitgevoerd door NBTC-NIPO vindt maar liefst 42% van alle all-inclusive vakanties door Nederlanders in het Middellandse Zeegebied plaats in Turkije. Om ervoor te zorgen dat ook dit jaar weer veel Nederlanders voordelig naar Turkije op vakantie kunnen gaan, hanteren Turkse hoteliers extra vroegboekkortingen waar klanten van Corendon die boeken vóór 15 februari veel voordeel mee doen. Dit voordeel komt bovenop de bestaande vroegboekkorting en loopt zo bijvoorbeeld op tot 616 euro korting per geboekte kamer op een tweeweeks all-inclusive verblijf in 5 sterren Concorde de Luxe in het Turkse Lara (hoogseizoen).

Besparen op vliegtax
Corendon vliegt vanaf maar liefst 9 verschillende luchthavens in Nederland, Duitsland en België naar een groot aantal bestemmingen in Turkije, waaronder dit jaar ook Dalaman en Izmir. Nederlanders ontdekten afgelopen jaar massaal de voordelen van vliegen vanaf luchthavens vlak over de grens met Corendon. Kortere reistijden, een snellere check-in, goedkopere parkeermogelijkheden en ... géén vliegtax. Behalve naar Turkije vliegt Corendon ook naar Bulgarije, Griekenland, Tunesië en Egypte. Voor reizigers die naar Bulgarije vliegen vanaf Eindhoven Airport betaalt Corendon de gehele vliegtax.

50 euro korting voor wie boekt op Vakantiebeurs
Wie bij de Corendon stand op de Vakantiebeurs een reis boekt krijgt enorm veel voordeel. Kinderen krijgen een T-shirt met hun eigen naam erop. Bovendien biedt Corendon een beurskorting van 50 euro per boeking. De Vakantiebeurs vindt plaats van 14 t/m 18 januari in de Jaarbeurs Utrecht. De Corendon stand is in het Turkije paviljoen in hal 8, standnummer A082.

Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Onder de Corendon Holding vallen GoMundo, BBI, STIP Reizen, Corendon Estate en Corendon International(Corendon Vliegvakanties, Corendon Golf, Corendon Unique, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen). Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden. Zie ook www.corendon.nl