Ingezonden persbericht


Wijzigingen bestuur Museum Elburg

08 01 2009

Persbericht 8 januari 2009 Het bestuur van Museum Elburg heeft haar voorzitter, de heer Bertus van der Heiden, aangesteld als interim directeur, nadat directeur dr. Ruud Borman enige tijd geleden te kennen gaf zijn functie per 31 december 2008 neer te leggen.

Het bestuur dankt de heer Borman voor zijn inzet in het eerste jaar na de verzelfstandiging van het museum per 1 januari 2008. In het afgelopen jaar zijn er succesvolle tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd, zoals 'Uw Volk, Mijn Volk' van Yanneke Wijngaarden, 'Stormen en scheepsrampen op de Zuiderzee' en het Literair Zuiderzeefestival.

Een van de eerste taken van de nieuwe interim directeur is de verwachte verhuizing van het VVV kantoor van Elburg naar het museum in goede banen te leiden. Voor beide partijen betekent deze samenwerking een kostenbesparing en bovendien maken bezoekers aan de VVV direct kennis met het fraaie museum van de vestingstad.

Nu de voorzitter van het bestuur de functie van directeur vervult, heeft het bestuur mevrouw drs. Elsabe Kalsbeek barones Schimmelpenninck van der Oije gevraagd de nieuwe voorzitter van het bestuur te worden. Mevrouw Kalsbeek was al enige tijd bestuurslid. Zij heeft een ruime bestuurlijke ervaring en was ondermeer voorzitter van de Adviescommissie voor de Musea in Gelderland. Mevrouw Kalsbeek is van 2003 tot 2007 lid geweest van de Eerste Kamer. Tegelijkertijd is de heer Bob Middelburg aangesteld als algemeen adjunct van het bestuur van Museum Elburg.

Met deze wijzigingen denkt het bestuur een goede aanzet te geven voor de ontwikkeling van een meerjarenplan voor het zelfstandige museum. Ook zal op korte termijn worden gestart met de vacatureprocedure voor een nieuwe directeur.

Ingezonden persbericht