Ingezonden persbericht


Persbericht

8 januari 2009

Debat Jan Wolkers en Eros, met medewerking van Hugo Borst in Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

In het kader van de tentoonstelling Jan Wolkers, nog t/m 15 februari 2009 te zien in Stedelijk Museum De Lakenhal, organiseert het museum op donderdag 15 januari een debatavond met als thema Jan Wolkers en Eros. Het debat wordt aangevoerd door Hugo Borst, bekend als schrijver, columnist en van de tv-programma's Studio Voetbal en De Wereld Draait Door. Edwin Jacobs treedt op als gastheer en moderator van het debat en het publiek is van harte uitgenodigd om mee te debatteren. De toegang is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

Hugo Borst (1962) is columnist voor Algemeen Dagblad en Esquire en redacteur van Hard gras. Iedere week geeft hij zijn ongezouten mening in het tv-programma Studio Voetbal en tevens treedt hij op als sidekick van Mattthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Van zijn hand verschenen diverse bestsellers waaronder het boek Over lust en liefde. In dit boek is Hugo Borst stellig in zijn oordeel over de postmoderne vrouw. Net als voor Jan Wolkers is ook voor Borst een leven zonder lust ondenkbaar en een leven zonder liefde zelfs ondraaglijk. Tijdens het debat zal Hugo Borst de stelling verdedigen dat Jan Wolkers Nederland bevrijdde van een benepen seksuele moraal.

Het debat vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur, in de 'lounge'- bibliotheek die is ingericht in de 17de-eeuwse museumzaal op de 1ste verdieping. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur en de tentoonstelling en museumwinkel zijn die avond geopend tot 22.00 uur. In de oud-Hollandse keuken kan ook de documentaire Oceaan van hoop, waarin Wolkers vertelt over zijn oorlogsjaren in Leiden, bekeken worden.

Zie voor het volledige activiteitenprogramma www.lakenhal.nl

Noot voor de redactie,