Ingezonden persbericht


EA'S COMMAND & CONQUER RED ALERT 3 KOMT IN OPSTAND

Uitbreiding met epische campagnes voor populaire, bekroonde RTS-game in maart beschikbaar voor de pc

Schiphol-Rijk, 8 januari, 2009 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag de derde telg uit de geliefde Command & ConquerTM Red AlertTM -serie aangekondigd, exclusief voor de pc: Command & Conquer(TM) Red Alert(TM) 3: Uprising. Deze op zichzelf staande titel, een epische campagne voor één speler, dompelt de gamer nog verder onder in het Red Alert-universum. De gameplay is nog vloeiender en bevat nog meer actie (precies waar de gamers om vroegen), en het nieuwe speltype Commander's Challenge zit vol originele, meeslepende uitdagingen. Je kunt Command & Conquer Red Alert 3: Uprising vanaf maart downloaden.

"In Uprising hebben we op allerlei manieren de feedback van de Command & Conquer-community verwerkt", aldus Amer Ajami, senior-producent bij EA Los Angeles. "We hebben goed geluisterd naar wat de gamers willen: nog meer snelle, vloeiende en leuke gameplay, nog meer van het verhaal dat begon in Red Alert 3 en nog meer tussenfilmpjes met Hollywood-topacteurs. En natuurlijk hebben we ook nog nieuwe elementen geïntegreerd: nieuwe eenheden en de Commander's Challenge, een fantastische manier voor spelers om hun vaardigheden aan te scherpen en zich nog dieper in het strijdgewoel te storten."

In Command & Conquer Red Alert 3: Uprising komen gamers terecht in de nasleep van de epische gevechten uit Red Alert 3. De Sovjets proberen te herstellen van hun tragische nederlaag, het Rijk van de Rijzende Zon probeert wanhopig zijn eer en identiteit te hervinden en de schijnbaar zegevierende Bondgenoten stuiten op corruptie en bedrog in de eigen gelederen. Command & Conquer Red Alert 3: Uprising bevat vier minicampagnes, één voor elke fractie en een bonuscampagne die draait om het ontstaan van het Yuriko-commando van het Rijk van de Rijzende Zon. Daarnaast wordt in de game ook de nieuwe Commander's Challenge geïntroduceerd. In dit speltype kunnen de spelers hun vaardigheden scherpen tegen negen commandanten op verschillende terreinen en moeilijkheidsgraden in 50 unieke uitdagingen, elk met eigen regels en speciale omstandigheden.

Zoals we gewend zijn van Command & Conquer brengen Hollywood-topacteurs het pakkende verhaal in Full HD-filmscènes. De populaire actrices Gemma Atkinson en Ivana Milicevic maken een prachtige comeback in de hogere rangen van de bondgenoten en de Sovjets, en krijgen gezelschap van een reeks nieuwe sterren, die binnenkort worden voorgesteld.

Command & Conquer Red Alert 3: Uprising is een op zichzelf staande game die je zonder Command & Conquer Red Alert 3 kunt spelen. Dit product is nog niet beoordeeld door ESRB, PEGI of USK. Ga naar www.redalert3.com voor meer informatie over Red Alert 3. Fans worden 24 uur per dag, zeven dagen per week voorzien van hun dosis Command & Conquer op Command & Conquer TV: EA's speciale online Command & Conquer-net, waar spelers altijd terecht kunnen voor het laatste nieuws en de laatste tips en strategieën.

###
Info over Command & Conquer
De baanbrekende Command & Conquer -serie introduceerde als een van de eerste het moderne RTS-genre en bestaat al uit meer dan twaalf titels voor de pc. Volgens het marktonderzoeksbureau NPD Group behoort het spel tot de top vijf best verkochte pc-series aller tijden. Command & Conquer 3 Tiberium WarsTM was de best verkochte RTS pc-game van 2007 en heeft meerdere onderscheiding gekregen, waaronder "Strategy/Simulation Game of the Year" van de Academy of Interactive Arts and Sciences". Bovendien stonden Command & Conquer Red Alert 2 en Command & Conquer Generals in respectievelijk 2000 en 2003 bovenaan de lijst van best verkochte RTS-titels* voor de pc. In totaal zijn er van deze serie wereldwijd tot nu toe meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. De serie kan rekenen op de support van een van de grootste en meest actieve fan-community's ter wereld. Bezoek voor meer informatie over de Command & Conquer-serie www.CommandAndConquer.nl


* Volgens de NPD Group.

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt haar producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO, Command & Conquer, Red Alert, en Command & Conquer 3 Tiberium Wars zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:
Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl