Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Amstenrade, 8 januari 2009

BCT presenteert document management voor onderwijsinstellingen op NOT

BCT Guiding Documents, een van de toonaangevende, Nederlandse leveranciers van document management systemen is voor het eerst aanwezig op de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT), die van 27 t/m 31 januari in de Jaarbeurs wordt gehouden. BCT levert zijn document management systeem, Corsa, aan tal van Nederlandse gemeenten, waterschappen, politieorganisaties, ziekenhuizen en scholen, die daarmee hun documenten en dossiers digitaliseren, centraal opslaan en daardoor beter toegankelijk maken. Ook in het onderwijs kan een document management systeem tot aanzienlijk efficiencywinst en tijdbesparing leiden. Wij nodigen u uit om tijdens de NOT een bezoek te brengen aan stand B060 in hal 9.

In de meeste onderwijsinstellingen is het gebruik van ICT voor onderwijsdoeleinden al volledig ingeburgerd. De aandacht verschuift nu naar ICT-toepassingen voor ondersteunende bedrijfsprocessen. In een document management systeem worden documenten en dossiers in digitale vorm opgeslagen en zijn ze altijd in de juiste versie beschikbaar. Corsa beschikt ook over workflow faciliteiten, waardoor document gerelateerde werkprocessen -zoals bijvoorbeeld de accordering van facturen- aangestuurd en bewaakt kunnen worden.

Voor onderwijsinstellingen is bijvoorbeeld de digitalisering van personeels- en leerlingen- c.q. studentendossiers interessant. Omdat alle informatie digitaal beschikbaar is, hebben medewerkers die daarvoor geautoriseerd zijn, zonder tijdrovende zoektochten in papieren dossiers vanaf hun eigen werkplek toegang tot alle stukken. Vanuit bestaande leerlingvolgsystemen kan een koppeling met Corsa gemaakt worden, waardoor alle informatie en correspondentie, die over een leerling beschikbaar is, met één druk op de knop digitaal opgeroepen kan worden. Ook voor het accreditatieproces van opleidingen kan Corsa een waardevol hulpmiddel zijn. Alle stukken, die voor de accreditatie noodzakelijk zijn, worden in het systeem geadministreerd en de voortgang van het proces bewaakt. Daarnaast kunnen processen als contractbeheer en factuurverwerking met behulp van Cora geautomatiseerd worden. Corsa voldoet aan alle eisen voor recordmanagement (ReMANO-wetgeving) en archiefbeheer, die gangbaar zijn in het onderwijs.

Het document management systeem Corsa is al in gebruik bij tientallen universiteiten, hogescholen, middelbare scholen en ROC's. De oplossingen van BCT zijn bijvoorbeeld in gebruik bij de universiteiten in Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Wageningen; bij Hogeschool Zuyd, Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool, Design Academy Eindhoven; bij het Grafisch Lyceum Utrecht, het Arcuscollege, de IJsselgroep, het Wellant College en ROC Zeeland. Op stand B060 in hal 9 laat BCT IT- en informatiemanagers van onderwijsinstellingen graag zien, welke voordelen een document management systeem voor onderwijsinstellingen heeft en hoe een document management systeem werkt. BCT Guiding Documents heeft een apart team opgezet, dat zich bezighoudt met de advisering over, en de implementatie van document management systemen in het onderwijs. De mensen in het team spreken de taal van het onderwijs en zijn zeer goed bekend met de werkprocessen en ICT-problematiek in het onderwijs. Daardoor kan BCT functionele oplossingen aanbieden, die binnen de afgesproken tijd en binnen budget worden opgeleverd.

Indien u tijdens de NOT een afspraak wilt maken met BCT, dan kun u contact opnemen met Wisse Kommunikatie, Marjolein Tijdink, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: marjolein.tijdink@wisse-worldcom.nl