Ingezonden persbericht


Persbericht
8 januari 2009

Het beste van Zweden komt samen in luxe designauto Wereldprimeur: Orrefors kristalglas in gloednieuwe Volvo

Glasdesignmerk Orrefors en autofabrikant Volvo - beide afkomstig uit Zweden - zijn een creatieve samenwerking aangegaan: de allereerste auto met een kristallen middenconsole is een feit. Op zondag 11 januari wordt de nieuwe Volvo S60 tijdens de Detroit International Motor Show gepresenteerd: een primeur van Zweedse topkwaliteit.

Techniek in glas
"Het heeft nog het meeste weg van een waterval die vanuit het instrumentenpaneel naar beneden en door het midden van de auto vloeit," beschrijft Volvo's design director Steve Mattin. De handgemaakte kristallen middenconsole loopt in een golvende lijn van het instrumentenpaneel door naar de leuning van de achterstoelen en lijkt door de auto te zweven. Aan luxe geen gebrek: zo beschikt de midden- console over onzichtbaar weggewerkte verlichting voor een betoverende gloed. Een ingebouwd navigatiesysteem, twee uitschuifbare kristallen bekerhouders en een
uitneembare afstandsbediening maken het geheel
compleet.

Inspiratievolle samenwerking
De samenwerking tussen een glasdesigner en autofabrikant lijkt misschien niet erg voor de hand liggend, maar daar denken de Zweedse Orrefors en Volvo anders over. De strakke vormen van Orrefors zijn al jaren een bron van inspiratie voor Volvo. Bovendien zijn grote glazen oppervlakten in de moderne Zweedse architectuur een belangrijk en terugkerend onderdeel. De unieke versmelting van luxe, Scandinavische glaskunst en autodesign maken van de S60 een ultiem luxe designauto.

Wordt vervolgd Al het glaswerk van Orrefors wordt met de hand geblazen en tot in detail perfect geslepen. Dankzij jarenlange ervaring was het millimeterwerk voor de middenconsole aan deze glasdesigner wel besteed. Hoewel alleen de conceptauto nu over de kristallen console beschikt, sluiten beide merken verdere samenwerking niet uit.

Over Orrefors
De befaamde Zweedse glaswerkgroep Orrefors, opgericht in 1898, heeft het minimalisme tot een kunst weten te verheffen; alle kristallen glasobjecten zijn klassiek-chique, transparant en tot in de details perfect geslepen. Het glasdesignmerk weet jaarlijks te verrassen met unieke ontwerpen op het gebied van glaskunst, decoratie en woonaccessoires. www.orrefors.com



Ingezonden persbericht